Vinovaţii pentru dezastrul din cimitirul gălăţean au fost prinşi. Vor plăti scump pentru crucile rupte, dar şi pentru încălcarea ordonanţei

  • Poliţiştii gălăţeni au reuşit să-i prindă pe cei care în noaptea de Înviere au distrus un cimitir.
  • Este vorba despre doi adolescenţi care au rupt numeroase cruci.
  • Ei sunt cercetaţi penal şi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
1071 afișări
Imaginea articolului Vinovaţii pentru dezastrul din cimitirul gălăţean au fost prinşi. Vor plăti scump pentru crucile rupte, dar şi pentru încălcarea ordonanţei

Doi adolescenţi au vandalizat un cimitir din judeţul Galaţi. Poliţia a început o anchetă

Cimitirul din localitatea gălăţeană Piscu a fost vandalizat în timpul Paştelui. Mai multe cruci au fost rupte, iar Poliţia a aflat că autorii sunt doi adolescenţi din localitate. Ei sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de profanare de morminte.

„La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Piscu au fost sesizaţi de primarul comunei Piscu, despre faptul că cimitirul localităţii ar fi fost vandalizat. La faţa   locului,   poliţiştii   au   constatat   că   mai   multe   cruci   din   lemn,   de   pe morminte, fuseseră rupte sau culcate la pământ, şi ca urmare, au întocmit un dosar penal având ca obiect infracţiunea de profanare de cadavre sau morminte. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că fapta ar fi fost săvârşită în noaptea de 18/19 aprilie, în jurul orei 03.00, de doi adolescenţi, de 15 şi 17 ani, din localitate. Aceştia sunt cercetaţi acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, fiind totodată sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Imaginile cu cimitirul vandalizat au fost filmate de un localnic care le-a postat pe reţeaua de socializare.

„Asta, aia care am ridicat-o noi. Şi ăstea nu sunt rupte de vânt că aseară nu a fost furtună. Ăstea le-au distrus ei , s-au bătut. Ia uite ce au stricat aici, au rupt crucile la oameni, ia uite, în partea aia sunt frânte, încolo în sus nu mai sunt deloc”, a comentat localnicul.

Primarul comunei a anunţat Poliţia despre vandalizarea cimitirului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici