VIOLENŢE miting: Procurorii militari cer noi documente de la Jandarmerie privind protestul din 10 august

Procurorii militari au primit, până la această oră, o parte din documentele solicitate, însă, din analiză, se impune solicitarea suplimentară a altor date de referinţă necesare anchetei privind violenţele de la mitingul de pe 10 august, a anunţat Ionel Corbu, reprezentantul Parchetului Militar.

667 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢE miting: Procurorii militari cer noi documente de la Jandarmerie privind protestul din 10 august

Procurorii militari cer noi documente de la Jandarmerie privind mitingul din 10 august

"Un colectiv din Parchetul Militar Bucureşti efectuează acte de urmărire penală în baza ordinanţei delegare a Parchetului general. În prezent, au fost primite de la Jandarmriee o mare parte din documentele solicitate din analiza cărora se impune solicitarea în mod suplimentar şi a altor date de referinţă necesare", a declarat Corbu.

Reprezentantul Parchetului Militar a spus că de la Jandarmerie a fost transmis planul de acţiune.

"Am primit planul de acţiune, planul de intervenţie şi jurnalul acţiunilor operative întocmit de către structurile de jandarmi desemnate. Rămâne să centralizăm pe structuri efectivele de jandarmi participante la eveniment", a completat Corbu.

Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.

Procurorii militari au înregistrat 192 de plângeri împotriva jandarmilor

Procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 192 de plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august, a precizat procurorul de caz, Ionel Corbu.

Potrivit lui Ionel Corbu, procurorul care instrumentează dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 192 de plângeri depuse de către protestatari împotriva forţelor de ordine, care sunt acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august.

Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici