Violeta Alexandru: La ANOFM a fost o perioadă de congrese şi atât. Au „plimbat” liste de şomeri de la un angajator la altul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine că vechea conducere a ANOFM a „plimbat” liste de şomeri de la un angajator la altul, a organizat congrese şi conferinţe, dar nu s-a ocupat cu adevărat de persoanele fără loc de muncă, precizând că instituţia are nevoie să fie resetată.

802 afișări
Imaginea articolului Violeta Alexandru: La ANOFM a fost o perioadă de congrese şi atât. Au „plimbat” liste de şomeri de la un angajator la altul

Violeta Alexandru: La ANOFM a fost o perioadă de congrese şi atât. Au „plimbat” liste de şomeri de la un angajator la altul

„Am început reorganizarea ANOFM. Suntem la jumătatea lunii ianuarie. În maxim o lună trebuie să se vadă deja schimbările. Agenţia va înceta să se/ne mai păcălească că se ocupă, într-adevăr, de şomeri sau că ar cunoaşte nevoile din piaţă. Acesta este sfârşitul unei perioade atât de benefice financiar doar pentru unii, o perioadă în care liste de şomeri se “plimbă“ de un la angajator la altul, o perioadă de congrese, conferinţe, etc. Şi atât”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Muncii susţine că doreşte să vadă rapid primele efecte pentru re-setarea politicilor de angajare, formare, consiliere pentru integrare în piaţa muncii.

„Şi la centru dar şi în teritoriu lucrurile se vor schimba. Radical. Nu cred în mici modificări. Instituţia are nevoie să fie resetată. Totul transparent. Va rezista cine vrea să facă performanţă. oul Preşedinte al ANOFM are un termen scurt pentru evaluare internă. Obiectul principal - conectare la angajatori, recâştigarea încrederii acestora, preluat orice informaţie relevantă pentru a face această instituţie eficientă şi credibilă. Mâine plecăm spre Braşov. Vom intra în dialog aplicat cu 80 de angajatori. Luni ne vedem cu firme de recrutare. Ne este extraordinar de necesar feedback-ul acestor oameni”, a adăugat sursa menţionată.

În 15 ianuarie, Emanuel Victor Piciu a fost numit membru Consiliu de administraţie şi subsecretar de stat al Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alexandru,
anofm,
şomeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici