Viorica Dăncilă: Pensiile şi salariile nu vor fi îngheţate, ci vor creşte

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că salariul minim brut va creşte de la 1 ianuarie la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajaţii cu studii superioare şi un an vechime în domeniu. Aceasta a precizat că informaţiile privind îngheţarea pensiilor şi salariilor sunt eronate.

1914 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Pensiile şi salariile nu vor fi îngheţate, ci vor creşte

Viorica Dăncilă: Pensiile şi salariile nu vor fi îngheţate, ci vor creşte

„Discutăm în şedinţa de astăzi (vineri-n.r) Hotărârea de Guvern prin care majorăm salariul minim brut la 2080 de lei, respectiv 2350 de lei pentru angajaţii cu studii superioare şi cu un an vechime în domeniul acestor studii. Această decizie va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Adoptăm acest act având în vedere OUG prin care am modificat Codul muncii şi am introdus noţiunea de salariu minim diferenţiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi o vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68%”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Aceasta a subliniat că informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la îngheţarea unor indemnizaţii sunt eronate.

„Aşadar ne îndeplinim angajamentul de majorare a veniturilor populaţiei şi vreau să subliniez cu această ocazie că salariile din sistemul bugetar vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare adoptată de Parlament. Construcţia bugetului pentru anul viitor are în vedere creşterea salariilor în sistemul public cât şi veniturile pensionarilor aşa cum este stabilit în Legea pensiilor. Cu alte cuvinte salariile şi pensiile nu vor fi îngheţate, ci vor creşte. Aceasta pentru că au apărut în spaţiul anumite informaţii care pot crea incertitudine şi cred că nu este corect, nu este drept să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor, ale salariaţilor şi să le ducem în spaţiul public informaţii eronate. Am vrut să pun capăt acestor speculaţii nefondate apărute în spaţiul public”, a adăugat Iohannis.

Afirmaţiile şefului Executivului vin în contextul în care senatorul USR Florina Presadă a spus, miercuri, că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care prevede îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor la nivelul lunii decembrie. Senatorul susţine că, în OUG, PSD recunoaşte că nu poate menţine ţinta de deficit bugetar de maximum 3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici