Virgil Popescu spune că România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat miercuri că Nuclearelectrica şi compania americană NuScale Power au convenit să colaboreze pentru amplasarea unei centrale cu reactor modular de mici dimensiuni (SMR).

1130 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu spune că România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa

Ministrul Energiei spune că este vorba de primul reactor modular de mici dimensiuni din Europa.

„România va deveni o ţară independentă energetic şi prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa! Compania americană NuScale Power şi Societatea Naţională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR”, a anunţat Virgil Popescu pe Facebook.

Conform acestuia, cei de la NuScale au anunţat că anul acesta încep procesul de fabricare a componentelor reactoarelor: „Doosan Enerbility urmează să înceapă producţia de echipamente principale pentru reactoarele modulare mici (SMR) NuScale, în baza unui acord semnat zilele acestea”.

Ministrul Energiei susţine că prin acest nou parteneriat „România îşi va asigura inclusiv securitatea energetică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici