VISCOLUL şi poleiul dau circulaţia peste cap: Zeci de maşini, avariate. Drumul care leagă Sinaia de Cota 1400, închis /Trafic îngreunat pe autostrada Bucureşti - Ploieşti - VIDEO

Mai multe autoturisme au fost avariate, vineri după amiază, pe drumul care leagă Sinaia de Cota 1400, după ce mai multe autoturisme au derapat şi le-au lovit pe cele parcate, autorităţile luând măsura închiderii şoselei, transmite corespondentul Mediafax. Centrul Infotrafic anunţă că se circulă îngreunat în mai multe judeţe din cauza ploii şi a vântului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului.

3733 afișări
Imaginea articolului VISCOLUL şi poleiul dau circulaţia peste cap: Zeci de maşini, avariate. Drumul care leagă Sinaia de Cota 1400, închis /Trafic îngreunat pe autostrada Bucureşti - Ploieşti - VIDEO

Drumul care leagă Sinaia de Cota 1400 a fost închis. Zeci de maşini au fost avariate (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Trafic îngreunat pe autostrada Bucureşti - Ploieşti din cauza vântului puternic

Centrul Infotrafic anunţă că pe autostrada Bucureşti – Ploieşti traficul rutier este îngreunat din cauza vântului puternic şi a lapoviţei care a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

Potrivit Infotrafic, se circulă îngreunat şi în judeţul Giurgiu, pe DN6 Ghimpaţi – Mihăileşti, din cauza ploii şi a vântului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului.

Şi pe DN1 Buşteni – Azuga circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, pe raza judeţului Prahova, iar vizibilitatea a scăzut sub 30 de metri. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în mai multe zone ale DN1 Braşov - Ploieşti. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri şi pe alocuri, sub 30 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe DN1A Cheia – Săcele.

"Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe", transmite Centrul Infotrafic.

Drumul spre Cota 1400 a fost închis oficial

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sinaia, Drumul spre Cota 1400 a fost închis oficial, în jurul orei 16.00, fiind impracticabil din cauza zăpezii.

“Noi avem indicatoare rutiere montate, la intarea pe Drumul Cotei, că este drum înzăpezit şi este nevoie de lanţuri. Cine a urcat, a urcat pe propriu risc. De altfel, noi am solicitat aviz de la Poliţia Rutieră de pe 19 noiembrie şi a venit, verbal, abia azi ( vineri n.r.)”, a declarat Marian Panait, administratorul oraşului Sinaia

Potrivit sursei citate, zeci de autoturisme au urcat vineri la Cota 1400, iar şoferii au parcat autoturismele pe marginea drumului, pe ambele sensuri. Când au vrut să coboare spre staţiune, şoferii au pierdut, din cauza zăpezii, controlul volanului. Maşinile au derapat şi au avariat mai multe autoturismele parcate.

“Avem raportate 2 tamponări, dar sunt şi altele în desfăşurare. Şoferii au derapat şi au lovit maşinile parcate pe stânga şi pe dreapta. Avem un agent de la Poliţia Locală care nu mai lasă pe nimeni să urce, având în vedere că drumul a fost închis”, a precizat Marian Panait.

“Din cauza zăpezii depusă pe carosabil, drumul a fost oficial închis”, a declarat şi Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt IJP Prahova.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sinaia în zonă sunt două utilaje care încearcă să scoată maşinile rămase blocate şi care împrăştie materiale antiderapante.

VIDEO Sinaia: Trei persoane rănite după ce au căzut cu maşina 20 de metri într-o râpă, în drum spre Cota 1400

Trei persoane au fost rănite după ce maşina în care se aflau a derapat, pe drumul spre Cota 1400 din Sinaia, şi a aluneca 20 de metri într-o râpă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Infotrafic: Trafic rutier îngreunat pe DN 1 Braşov - Ploieşti. Vizibilitate scăzută sub 30 de metri

Traficul rutier pe DN1 Buşteni – Azuga se desfăşoară la această oră, în condiţii de iarnă, pe raza judeţului Prahova, iar vizibilitatea a scăzut sub 30 de metri, informează centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Trafic îngrenunat în judeţul Giurgiu, pe DN6 Ghimpaţi – Mihăileşti, din cauza ploii şi a vântului

Centrul Infotrafic anunţă că se circulă îngreunat în judeţul Giurgiu, pe DN6 Ghimpaţi – Mihăileşti, din cauza ploii şi a vântului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului.

"Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe", transmite Centrul Infotrafic.

Începând de vineri dimineaţa, de la ora 8.00, a intrat în vigoare un cod galben, fiind anunţate intensificări ale vântului în vest, sud şi est, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării. Atenţionarea este valabilă până sâmbătă la ora 2.00.

"În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului. În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m", transmite ANM.

Circulaţie îngreunată în Arad şi Bistriţa-Năsăud din cauza zăpezii/ Drumul de acces spre Muntele Mic, din judeţul Caraş-Severin, a fost închis

Circulaţia pe toate drumurile din Bistriţa-Năsăud se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii abundente căzute în ultimele 12 ore, judeţul fiind sub avertizare meteo de cod portocaliu, cele mai mari probleme fiind pe DN 17 în pasul Tihuţa, unde viscoleşte, informează corespondentul MEDIAFAX. Drumul de acces spre Muntele Mic, din judeţul Caraş-Severin, a fost închis, vineri, din cauza viscolului, iar stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici