Circulaţie îngreunată în Arad şi Bistriţa-Năsăud din cauza zăpezii/ Drumul de acces spre Muntele Mic, din judeţul Caraş-Severin, a fost închis

Circulaţia pe toate drumurile din Bistriţa-Năsăud se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii abundente căzute în ultimele 12 ore, judeţul fiind sub avertizare meteo de cod portocaliu, cele mai mari probleme fiind pe DN 17 în pasul Tihuţa, unde viscoleşte, informează corespondentul MEDIAFAX. UPDATE: Drumul de acces spre Muntele Mic, din judeţul Caraş-Severin, a fost închis, vineri, din cauza viscolului, iar stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri.

1981 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată în Arad şi Bistriţa-Năsăud din cauza zăpezii/ Drumul de acces spre Muntele Mic, din judeţul Caraş-Severin, a fost închis

Circulaţie îngreunată în Bistriţa-Năsăud din cauza zăpezii, în Pasul Tihuţa viscoleşte puternic (Imagine: Gabriel Fluerariu/ Foto Mediafax)

Pe DN 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, se circulă cu dicultate, în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă ajungând până la 25 de centimetri. Viscolul este puternic, în unele zone vizibilitatea fiind sub 0 metri.

"În intervalul 09.00 – 14.00, judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare de fenomene meteorologice periculoase - cod portocaliu - intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea ce determină reducerea vizibilităţii izolat sub 50 m”, spune purtătorul de cuvânt al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa- Năsăud, plt. maj. Marius Rus.

Pentru curăţirea drumurilor naţionale la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în ultimele 12 ore, au acţionat cu 29 de utilaje de deszăpezire, folosindu-se aproape 200 de tone de materiale antiderapante (amestec de sare şi nisip), iar pentru curăţirea drumurilor judeţene s-a acţionat cu 60 utilaje de deszăpezire, care au folosit 405 tone de materiale antiderapant.

n Pasul Tihuţa, unde viscoleşte puternic şi ninge abundent, acţionează în permanenţă 10 utilaje de deszăpezire, drumarii folosind 150 de tone de material antiderapant. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate la graniţia din Bistriţa-Năsăud şi Suceava din cauza viscolului puternic care bate în rafale reducând la zero vizibilitatea.

La nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud acţionează zilnic 60 de echipaje de poliţie rutieră şi ordine publică, cu peste 100 de poliţişti pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de fenomenele meteo periculoase.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori la munte valabilă pentru întreaga ţară în intervalul miercuri 1 aprilie, ora 13.00 – vineri 3 aprilie, ora 18.00. Potrivit ANM, viteza vântului va depăşi local 55-60 km/h şi vor fi chiar şi lapoviţă şi ninsoare.

Autorităţile din Bistriţa-Nădăud recomandă şoferilor, înainte să plece la drum, să verifice informările şi avertizările meteorologice şi să aibă pregătite autoturismele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Circulaţie îngreunată în judeţul Arad din cauza ninsorilor

Circulaţia maşinilor pe drumul judeţean care duce spre staţiunea Moneasa, judeţul Arad, se desfăşoară cu dificultate după ce stratul de zăpadă a ajuns la 25 de centimetri, iar un alt drum a fost blocat în cursul nopţii din cauza copacilor căzuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În zona ninge de aproximativ 12 ore, iar zăpada atinge chiar şi 25 de centimetri pe carosabil.

"Momentan zăpăda este undeva la 25 de centimetri pe şosea, se circulă, dar normal că nu se circulă uşor. Drumul este practicabil, nu este drum închis sau să nu se poată circula. Am înţeles că maşinile de deszăpezire au avut ceva probleme ca de fiecare dată, dar problema este că trebuie să vină obligatoriu maşina ca să cureţe pentru că s-ar putea să îngheţe la noapte şi atunci o să se cureţe mai greu", a declarat corespondentului MEDIAFAX, viceprimarul comunei Moneasa, Raul-Gicu Groza.

Autorităţile locale acuză firma care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene că a intervenit, azi noapte, doar o dată.

"S-a intervenit azi noapte, a fost o dată maşina, dar de azi noapte nu s-a mai intervenit decât cu utilajele noastre de la primărie pe care le avem în dotare, dar asta mai mult pe străzile din comună, pentru că pe drumul judeţean nu prea avem cum că trebuie să ne curăţăm străduţele noastre" , mai spune viceprimarul comunei Moneasa.

În zona Moneasa, pe munte zăpada are 35 de centimetri.

Probleme sunt şi pe drumul judeţean Juliţa-Mădrigeşti, care a fost blocat temporat în cursul nopţii, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, iar în acest moment se circulă cu dificultate. Este vorba despre tronsonul de drum care leagă DN7 şi Valea Mureşului de 79A şi Valea Crişurilor. Probleme au mai fost şi în zona localităţii Pleşcuţa.

Poliţiştii au fost detaşaţi să patruleze în zonele în care ninge mai mult.

"Colegii de la posturile de poliţie, organizaţi în patrule intercomunale, au supravegheat toată noaptea starea drumurilor patrulând în zonele în care a nins mult, iar când s-a constatat că exista pericolul ca drumul să fie blocat, au fost alertate autorităţile locale, poliţiştii fiind de faţă la activităţile de deszpăpezire", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţului Arad, Claudia Iuga.

Drumurile judeţene vor fi dezspăzezite de firma Inteco Holding, pentru 7,11 milioane de lei, dar autorităţile speră să fie o iarnă blândă şi să facă economii, aşa cum s-a întâmplat în sezonul 2015-2016.

Caraş-Severin: Drumul spre Muntele Mic, închis. Stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri

Drumul de acces spre Muntele Mic, din judeţul Caraş-Severin, a fost închis, vineri, din cauza viscolului, iar stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri, meterologii anunţând că este cod portocaliu de vânt puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Drumul DJ 608A, tronsonul Telescaun – Staţiunea Muntele Mic, a fost închis, vineri dimineaţa, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Potrivit salvamontiştilor, viscolul este foarte puternic, stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri, iar vizibilitatea este redusă sub 150 de metri.

“Circulaţia este închisă pe tronsonul cuprins între Telescaun şi Staţiunea Muntele Mic, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, începând cu data de 02.12.2016, ora 10.00, până la remedierea situaţiei şi asigurarea traficului în condiţii de siguranţă pentru conducătorii auto”, transmite Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului Caraş-Severin.

Şi pe drumul de acces spre Muntele Semenic, din judeţul Caraş-Severin, se circulă greu, din cauza viscolului.

“Drumul este 50% practicabil, iar stratul de zăpadă măsoară între 30 şi 40 de centimetri, pe unele porţiuni chiar mai mult”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, plutonierul major Adrian Munteanu, de la Jandarmeria Montană Văliug.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici