Un român s-a întors după 35 de ani din America şi le-a dăruit consătenilor un steag de 18 metri, de 1 Decembrie: "Civilizaţia unui popor începe cu a şti să iubeşti"

Un american de origine română, întors după 35 de ani din Statele Unite, a făcut satului în care s-a născut, cadou de Ziua Naţională, un steag de 18 metri pătraţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

453 afișări
Imaginea articolului Un român s-a întors după 35 de ani din America şi le-a dăruit consătenilor un steag de 18 metri, de 1 Decembrie: "Civilizaţia unui popor începe cu a şti să iubeşti"

Un român s-a întors după 35 de ani din America şi le-a dăruit consătenilor un steag de 18 metri, de 1 Decembrie: "Civilizaţia unui popor începe cu a şti să iubeşti" (Imagine: Andrei Pungovschi/ Arhiva Mediafax Foto)

Oamenii din localiatea Sâmbăteni, comuna Păuliş, din judeţul Arad, au avut parte de un cadou inedit cu ocazia Zilei Naţjonale a României.

Vasile Ile, un bărbat plecat în Statele Unite ale Americii care s-a întors în localitatea natală după 35 de ani, a dăruit comunităţii un drapel mare al României, de 18 metri pătraţi şi un catarg de 12 metri.

"M-am reîntors din America după cei 35 de ani pe care i-am petrecut acolo, după ce am ieşit la pensie, fiindu-mi dor de ţara mea, România. M-am hotărât aici în Sâmbăteni să ridic acest steag din ideea mea personală şi din cheltuiala mea. Am ridicat acest catarg cu steag şi am căutat să fac un lucru bun, cât mai de calitate şi cât mai frumos pentru locuitorii din Sâmbăteni. Catargul are 12 metri şi steagul are 6 metri pe 3 metri", a declarat Vasile Ile pentru MEDIAFAX.

Catargul este amplasat în centrul localităţii, chiar lângă şcoală, pentru că în sat nu exista niciun drapel românesc amplasat într-un loc public.

"Civilizaţia unui popor începe cu a şti să iubeşti pe semenul tău ca pe tine însuţi şi tot ce ai vrea să-ţi facă ţie oamenii fă-le şi tu lor. Menirea ta este să iubeşti", scrie pe placa de marmură amplasată la baza catargului.

"Este un prilej de bucurie, ne bucurăm că avem un consătean plecat de foarte mulţi ani care a revenit la noi în sat după atâţia ani şi a reuşit să ridice acest drapel frumos la noi în comună, ne mândrim cu el", a spus o femeie care a participat la eveniment.

Ceremonia s-a încheiat cu o mare horă a unirii în care s-au prins cele câteva zeci de persoane prezente, care au fost invitate apoi la o masă tradiţională de 1 Decembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici