Video ALDE şi PSD au organizat propria "recepţie" de 1 Decembrie, cu ţuică, brânză şi cârnaţi

Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea şi Gabriela Firea, şi-au organizat propria "recepţie" de 1 decembrie la sediul ALDE, împreună cu colegi din ţară.

2208 afișări

"Beţi un ceai şi să mâncaţi o bucăţică de pâine cu brânză şi ceapă, aşa cum este obiceiul la români. (…) Având în vedere că este campania electorală, mi-ar fi făcut mare plăcere şi nouă, şi colegilor de la PSD să facem o sărbătoare la care să participle cât mai multă lume. Cum există anumite reglementări stricte în această privinţă şi nu vreau să fim acuzaţi că oferim mită electorală, nu am putut să invităm românii, dar sigur că invitarea presei este ceva firesc şi suntem împreună cu o seamă de colegi din ţară, care au venit să sărbătorească alături de noi", a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că reuniunea organizată de ALDE "este cel mai frumos lucru pe care" l-ar fi putut face, afirmând că astfel ALDE şi PSD dau un mesaj tuturor românilor despre modul în care înţeleg sărbătorirea zilei de 1 decembrie.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat că de foarte multe ori, de ziua naţională, el însuşi era cel care îi servea pe cei care sărbătoreau cu fasole şi cârnaţi.

"Eu vreau să vă spun că atât de bine m-am simţit ca în multe alte dăţi când am petrecut ziua naţională printre români. Au fost ani în care sevream eu efectiv fasole şi ciolan de ziua naţională şi punem vin fiert şi ţuică fiartă, nu aşa cum pune ALDE ţuică rece aici",a spus Dragnea.

Întrebat cum s-a simţit "exilat printre români", ca urmarea a deciziei preşedintelui Iohannis de a nu invita persoane cu probleme penale de 1 decembrie, Dragnea a răspuns jovial că nu ştie "cine a fost exilat şi cine nu".

Dragnea a refuzat să comeneteze decizia lui Iohannis spunând că a fost "prea multă tensiune din partea celorlalţi".

"Eu zic să glumim astăzi. A fost prea multă tensiune ieri, din păcate, din partea celorlalţi. De 1 decembrie, românii trebuie să se bucure, să fim uniţi. Acum, dacă îmi permiteţi o glumă, eu nu ştiu cine a fost exilat şi care nu. Atunci când nu ţi neapărat să stai pe nişte trepte, având senzaţia că dacă stai undeva mai sus eşti mai înalt…, aia este o greşeală", a răspund Dragnea.

Liderul PSD le-a povestit jurnaliştilor că, în mulţime, a comentat cu nişte copii tehnica militară prezentată la paradă şi cel mai mult i-au plăcut avioanele care au lăsat culorile drapelului naţional pe cer. Acesta s-a declarat impresionat şi de "o domnă ofiţer", care a făcut "un semn frumos, cu inima" şi pe care toată lumea a aplaudat-o.

Liviu Dragnea a fost, însă, mâhnit că oamenilor le-a fost "teamă" să aplaude, afirmând că i-au mărturisit că participanţii se temeau să nu creadă cineva că vor să producă "tulburări sau o ambuscadă".

"Am fost şi eu mâhnit ca şi mulţi alţi colegi că de data asta, din păcate, oamenii au fost puţin speriaţi, pentru că nu s-a aplaudat. Aduceţi-vă aminte că de fiecare dată la defilare oamenii aplaudau spontan când trecea parada miliatară.Am vorbit cu câţiva de ce nu au aplaudat şi mi-au spus că le-a fost teamă să nu spună cineva că vor să producă tulburări sau vreo ambuscadă. În rest, sigur că a fost o zi frumoasă, o zi caldă", a spus Liviu Dragnea.

Atât liderul PSD, cât şi liderul ALDE au felicitat-o pe Gabriela Firea pentru că "a făcut eforturi serioase ca parada militară să se treacă pe sub Arcul de Trimuf şi acesta să fie gata".

La rândul său, primarul general Gabriela Firea a declarat că este mândră că a avut o contribuţie semnificativă, "recunoscută la cel mai înalt nivel, pentru finalizarea consolidării şi lucrărilor de la Arcul de Triumf".

"Am avut o ambiţie ca româncă, nu neapărat ca primar general, ca acest simbol al României şi anume simbolul victoriei noastre în primul râzboi mondial să fie finalizat până la 1 decembrie şi să nu mai aşteptăm încă un an, doi, trei, zece ani de zile până se finalizează", a declarat Firea, mulţumindu-le consilierilor ALDE şi PSD care au votat proiectele de hotărâre care au contribuit la finalizarea renovăriii Arcului de Truimf.

Primarul general a spus că de efortul PSD-ALDE s-au bucurat, "din tribună, cei care au fost în tribună", iar ALDE şi PSD din "mijlocul oamenilor".

Tăriceanu şi Dragnea s-au eschivat să răspundă întrebărilor legate de decizia preşedintelui Iohannis de a nu-i invita la recepţia 1 decembrie şi au îndemnat la solidaritate între romani.

"Astăzi când este ziua naţională, daţi-ne voie să avem sentimentul pozitiv de solidaritate înter români şi aceste lucruri care ţin de disputele personale, de ranchiunele unora să le lăsăm în spate, pentru noi contează prea puţin aceste lucruri, important este că am văzt că românii s-au bucurat", a spus liderul ALDE.

Preşedintele PSD i-a urat "la mulţi ani" şi preşedintelui Iohannis.

"La mulţi ani românilor (…) Şi chiar şi la mulţi ani domnului preşedinte Iohannis!", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat "unde sunt bâtele", în contextul în care s-a vehiculat spus că sunt aduşi oameni din ţară "cu bâte", Dragnea a zâmbit.

"Unde sunt autocarele?", a întrebat Firea, adăugând: "la Romexpo este gol, spunea cineva că sunt autocare la Romexpo, aduse cu oameni cu bâte din ţară, parcarea este goală".

Dragnea, Tăriceanu şi Firea, însoţiţi de Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu s-au pozat cu tineri îmbrăcaţi în costume naţionale şi au ciocnit un pahar de ţuică.

Cei prezenţi la "reuniunea" ALDE-PSD s-au putut ospăta cu sarmale, cârnaţi, şuncă, plăcinte, covrigi şi mere, dulceaţă, ţuică, afinată şi vin.

Printre cele câteva zeci de oameni ajunşi la sediul ALDE s-au aflat şi tineri în costume naţionale, care au făcut poze şi au aplaudat declaraţiile liderilor de partid, în timp ce pe fundal se auzeau cântece populare şi patriotice.

Participanţii au fost îndemnaţi, la final, să încingă o horă, invitaţie căreia i-au dat curs fără multe ezitări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici