Feerie de culori în centrul Timişoarei. Târgul de Crăciun, deschis oficial de 1 Decembrie - FOTO

Mii de timişoreni au participat, joi seara, în Piaţa Victoriei, la aprinderea luminilor ornamentale de sărbători, dar şi la deschiderea Târgului de Crăciun, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3317 afișări
Imaginea articolului Feerie de culori în centrul Timişoarei. Târgul de Crăciun, deschis oficial de 1 Decembrie - FOTO

Feerie de culori în centrul Timişoarei. Târgul de Crăciun, deschis oficial de 1 Decembrie - FOTO

Târgul de Crăciun din Timişoara şi-a deschis oficial porţile în Piaţa Victoriei de Ziua Naţională a României. De asemenea, de 1 Decembrie au fost aprinse şi luminile ornamentale de sărbători, la cele două evenimente organizate în acelaşi timp participând mii de timişoreni. Cel care a dat startul oficial al Târgului de Crăciun şi a aprins luminile ornamentale de sărbători a fost primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care ulterior a dansat Hora Unirii alături de cei prezenţi în faţa scenei instalate în Piaţa Operei.

Tot de 1 Decembrie, timişorenilor li s-a pregătit un spectacol folcloric, urmat de concerte susţinute de Raluka şi Delia, dar şi de un foc de artificii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, aproape 600.000 de beculeţe şi leduri au fost montate în tot oraşul. Piaţa Victoriei a este cea mai împodobită, unde a fost instalată şi o cupolă luminoasă cu 60.000 de leduri albe, în formă de stea, identică cu cea din Sibiu, dar şi un brad de 16 metri, împodobit cu 1.000 de beculeţe şi globuri. Totodată, în centrul oraşului a amplasată şi sania lui Moş Crăciun, decorată cu luminiţe de sărbătoare, şi au fost montat figurine luminoase 3D.

În ceea ce priveşte Târgul de Crăciun, aproximativ 100 de expozanţi aduc pentru vizitatori o ofertă variată de produse specifice sărbătorilor de iarnă. Pentru cei mici a fost deschis Atelierul lui Moş Crăciun, unde au loc diverse activităţi pentru copii. Târgul de Crăciun este deschis în perioada 1 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, iar în această perioadă vor avea loc spectacole de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii de sărbători, colinde, concerte, poveşti şi acţiuni pentru copii.

În data de 10 decembrie, cea de-a zecea ediţie a Târgului de Crăciun din Timişoara este sărbătorită printr-un concert susţinut de Andra.

Primăria Timişoara a alocat suma de 300.000 lei pentru organizarea manifestărilor din cadrul Târgului de Crăciun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici