Un restaurator american de origine română, cetăţean de onoare al Iaşiului

Dimitrie Vicovanu, fondator al Şcolii româneşti de restaurare-conservare a patrimoniului cultural din România, a primit titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului cu ocazia Zilei Naţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

872 afișări
Imaginea articolului Un restaurator american de origine română, cetăţean de onoare al Iaşiului

Un restaurator american de origine română, cetăţean de onoare al Iaşiului (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

„Am citit cu multă mândrie un articol din New York Times, despre un român, despre un ieşean, elogiat la New York. Este o onoare pentru mine să acord titlul de cetăţean de onoare al Iaşului domnului profesor Dimitrie Vicovanu“, a spus primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Dimitrie Vicovanu este absolvent al Facultăţii de Istorie, iar în perioada 1970-1977, a fost director în cadrul Palatului Culturii, interval în care a înfiinţat laboratorul zonal de restaurare-conservare din cadrul Complexului Muzeal Iaşi. Din 1979, Vicovanu este restaurator privat la New York.

În cadrul aceleaşi manifestări, a fost acordată distincţia «Premiul Marii Uniri», directorului Complexului Muzeal «Unirea», Lăcărmioara Stratulat.

„Anul acesta am avut ocazia să vedem cea mai mare investiţie finalizată în municipiul Iaşi, lucrările de restaurare a Palatului Culturii. Un edificiu cu care ne mândrim oriunde în lume. Cu această ocazie, decernăm distincţia «Premiul Marii Uniri» doamnei director a Complexului Muzeal «Unirea», Lăcărmioara Stratulat“, a menţionat Mihai Chirica.

Înaintea manifestărilor de la Primăria Iaşi, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a aprins iluminatul pentru Sărbătorile de Iarnă. Cu această ocazie s-a deschis şi Târgul de Crăciun de pe pietonal, precum şi Orăşelul Copiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici