Viteza de circulaţie a trenurilor va scădea în zonele unde temperatura la şină ajunge la 50 de grade

Viteza de circulaţie a trenurilor va scădea, în anumite intervale orare, pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul şinei ajunge şi chiar depăşeşte 50 de grade Celsius, a anunţat marţi CFR SA, în condiţiile avertizărilor Cod roşu şi portocaliu de caniculă.

87 afișări
Imaginea articolului Viteza de circulaţie a trenurilor va scădea în zonele unde temperatura la şină ajunge la 50 de grade

Viteza de circulaţie a trenurilor va scădea în zonele unde temperatura la şină ajunge la 50 de grade

CFR SA informează că în zilele de marţi şi miercuri, din cauza temperaturilor extreme de 39 - 42 de grade Celsius care se vor înregistra pe raza mai multor judeţe, aflate sub incidenţa celor două avertizări de temperaturi caniculare - Cod roşu şi portocaliu, traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Galaţi şi Constanţa se va desfăşura în conditii speciale.

Astfel, viteza de circulaţie a trenurilor va scădea, doar în anumite intervale orare, pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul şinei ajunge şi chiar depăşeşte 50 de grade Celsius, acestă măsură fiind prevăzută de instrucţiile feroviare şi are drept scop desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Compania precizează că, în intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 37 de grade, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină pe anumite intervale de staţii depăşeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.

CFR SA anunţă că avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii se va adoptă această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici