Vizita la dentist, după 2 luni de izolare. Dr. Denisa Zaharia, după prima lună de relaxare: Pacienţi cu probleme dentare agravate

Dr. Denisa Zaharia, medic ortodont, semnalează că 30% dintre pacienţii vechi au revenit la stomatolog cu probleme dentare agravate într-un bilanţ pe care l-a făcut la o luna după redeschiderea clinicii de stomatologie pe care o deţine în centrul Bucureştiului.

362 afișări
Imaginea articolului Vizita la dentist, după 2 luni de izolare. Dr. Denisa Zaharia, după prima lună de relaxare: Pacienţi cu probleme dentare agravate

Vizitia la dentist, după 2 luni de izolare. Dr. Denisa Zaharia, după prima lună de relaxare: Pacienţi cu probleme dentare agravate

„Vorbim despre o scădere cu 30% a activităţii, pacienţi noi cu 50% mai puţini, o creştere între 3-5 ori a preţului echipamentelor de protecţie şi cu 20% a preţurilor tuturor materialelor medicale folosite în tratamentele stomatologice, 30% dintre pacienţii vechi au revenit la cabinet cu probleme agravate care au necesitat tratamente mai complexe şi mai costisitoare”, a precizat medicul.

Cel mai alarmant aspect semnalat de dr. Denisa Zaharia la o luna după redeschiderea clinicilor stomatologice este lipsa prevenţiei în rândul oamenilor şi amânarea vizitei la stomatolog de la primele semne care anunţă apariţia unor probleme:

„Gata cu teamă! Este foarte important că oamenii să revină la controale şi la tratamente în clinicile stomatologice! Amânarea începerii tratamentelor adecvate nu face decât să agraveze problemele, să complice tratamentele necesare, să prelungească durata procesului de intervenţie şi să scumpească procedurile. În prima luna de la redeschidere am sesizat complicaţii la mare parte din pacienţii noştri aflaţi în tratament care nu au putut accesa serviciile stomatologice. Am avut multe cazuri cu inflamaţii gingivale, semne de igienă precară dentară, deteriorarea dinţilor la nivelul unor lucrări începute şi nefinalizate, probleme la aparatele dentare, dureri acute cu inflamarea nervului, carii la copilaşii care probabil au făcut exces de dulciuri în perioada această. Problemele nu se rezolva ignorându-le!”, a avertizat dr. Denisa Zaharia.

Perioada de vacanţă pentru elevi şi de lucru de acasă pentru adulţi poate fi o ocazie bună pentru începerea unui tratament ortodontic în siguranţă şi cu mai puţine implicaţii psihologice.

„Este o perioada optimă de aplicare a aparatelor dentare pentru cei care au recomandare, fie că ne referim la adulţi, care mulţi lucrează de acasă în această perioada, fie că ne referim la copii sau adolescenţi care au la dispoziţie 3 luni până la redeschiderea şcolilor şi a universităţilor. În această perioada se pot acomoda mai uşor cu disconfortul primelor zile şi pot veni mai uşor la controalele periodice.”, a adăugat dr. Denisa Zaharia, medic ortodont.

În prima luna de la redeschiderea clinicii stomatologice PerfectDent, dr. Denisa Zaharia a constatat cu bucurie că toate categoriile de pacienţi vechi au accesat serviciile medicale, însă foarte puţini au fost pacienţii noi, cel mai probabil din cauza temerilor sau a regândirii bugetului existent.

„Am avut pacienţi de la 2 ani până la 80 de ani. Am programat persoanele vârstnice în prima parte a zilei şi am avut surpriză plăcută, datorită lucrului de acasă, că persoanele active şi părinţii să-şi dorească să se programeze la clinică pe tot parcursul zilei, fără a se mai înghesui la orele de seară care înainte de pandemie erau supraaglomerate. Toţi cei care au venit şi-au recăpătat încrederea în sistemul medical, au fost încântaţi de rigorile de siguranţă măsurilor implementate şi au fost foarte disciplinaţi în respectarea orelor de programare şi a purtării echipamentului de protecţie”, adaugă medicul ortodont Denisa Zaharia care nu a avut în această luna niciun pacient cu simptomatologie specifică prezenţei Covid-19.

Medicul a menţionat că s-a realizat triajul epidemiologic telefonic, iar persoanele întoarse recent din străinătate au fost amânate pentru câteva săptămâni, iar cele care prezentau febra au rămas acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici