Vlad Nicolae avea discernământ în momentul uciderii japonezei Yurika Masuno şi a altor două femei

Vlad Nicolae, care le-a ucis pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, avea discernământ la momentul comiterii crimelor şi a violurilor de care este acuzat, au stabilit medicii legişti în urma expertizei psihiatrice, potrivit unor surse din Poliţie.

1003 afișări
Imaginea articolului Vlad Nicolae avea discernământ în momentul uciderii japonezei Yurika Masuno şi a altor două femei

Vlad Nicolae (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Anchetatorii au dispus în cazul lui Vlad Nicolae (26 de ani) - arestat pentru uciderea japonezei Yurika Masumo şi a altor două femei - efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. Totodată, au fost făcute expertize medico-legale în cazul victimelor lui Vlad Nicolae şi expertize medico-legale genetice asupra unor urme şi obiecte.

Surse din Poliţie au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în urma expertizei psihiatrice s-a stabilit că Vlad Nicolae avea discernământ când le-a ucis pe cele trei femei şi când a violat şi tâlhărit alte persoane.

Totodată, probe ADN aparţinând lui Nicolae Vlad au fost găsite pe mâna stângă şi pe hanoracul purtat de japoneză.

În faţa anchetatorilor, Vlad Nicolae a negat că ar fi implicat în comiterea unor fapte sau a refuzat să facă de declaraţii vizând alte fapte de care este acuzat.

Vlad Nicolae a avut un comportament extrem de agresiv, el folosindu-şi forţa mâinilor pentru a-şi mutila victimele, a le viola şi a le ucide.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. La aproximativ 60-70 de metri distanţă a fost descoperită valiza victimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 august, acesta negând în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Dosarul în cazul Vlad Nicolae este cercetat pentru uciderea japonezei a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme. Anchetatorii au extins cercetările şi au stabilit că Vlad Nicolae a omorât alte două femei, a violat şi tâlhărit alte persoane.

Una dintre femeile ucise de Vlad Nicolae, A.A., în vârstă de 85 de ani, a fost violată, bătută şi tâlhărită de acesta în 2 martie şi a decedat în 14 aprilie, la spital.

Potrivit raportului medico-legal, femeia a suferit numeroase şi grave leziuni traumatice, respectiv echimoze multiple, întinse, hematoame, plagă, escoriaţii, multiple fracturi costale, precum şi leziuni vulvo-vaginale.

"Faţă de multitudinea şi gravitatea leziunilor provocate victimei (aşa cum acestea sunt descrise detaliat în raportul medico-legal al Institutului Naţional de Medicină Legală «Prof. Dr. Mina Minovici»), având în vedere că o parte însemnată a loviturilor au fost aplicate victimei în zone vitale (cap şi torace), ţinând cont de durata mare în timp de exercitare a violenţelor (peste 40 de minute, aşa cum rezultă din declaraţia victimei), precum şi de starea victimei (persoană în vârstă de 85 de ani), în cauză au rezultat indicii temeinice în sensul că inculpatul Vlad Nicolae a prevăzut posibilitatea ca victima să decedeze, posibilitate pe care a acceptat-o", au precizat procurorii.

Astfel, procurorii Parchetului instanţei supreme au constatat că există indicii temeinice că Vlad Nicolae a comis crima din 2 martie, dispunând extinderea cercetărilor, începerea urmăririi penale pentru omor calificat şi deosebit de grav şi punerea în mişcare a acţiunii penale.

În această cauză, procurorii au stabilit că în data de 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, prin forţarea uşii de acces, Vlad Nicolae a intrat în locuinţa victimei A.A., care locuia singură într-o casă din Bucureşti, după care, prin violenţă, a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi alimente) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta (oral şi vaginal), prin constrângere. După agresiune, femeia a fost spitalizată până la data de 14 aprilie 2012, când a decedat.

Totodată, anchetatorii au stabilit că în noaptea de 5 spre 6 august 2012, Vlad Nicolae a intrat fără drept în locuinţa victimei S.T., în vârstă de 74 de ani, care locuia singură într-o garsonieră din localitatea Baloteşti, unde, prin constrângere, a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta. Apoi, Vlad Nicolae a ucis-o pe femeie, prin asfixie mecanică, "realizată prin comprimare cervicală (sugrumare) şi toracală". După uciderea femeii, Vlad Nicolae a dezbrăcat-o de cămaşa de noapte şi de alte obiecte de vestimentaţie, pe care le-a băgat într-o găleată aflată în baia locuinţei (unde au fost găsite cu prilejul cercetării la faţa locului).

"Acţionând cu intenţia de a simula un accident casnic şi de a şterge, astfel, urmele care puteau duce la concluzia că victima fusese ucisă şi la identificarea sa ca autor al faptelor, inculpatul Vlad Nicolae a deschis gazul de la aragazul din bucătărie, scoţând, totodată, din priză ştecherul detectorului de gaze, după care a părăsit locuinţa, încuind cu cheia uşa acesteia. La data de 06 august 2012, cadavrul victimei S.T. a fost găsit de către martora S.V. (nora victimei), care a pătruns în locuinţă folosind o cheie de rezervă", au precizat procurorii.

Având în vedere că, anterior, Vlad Nicolae mai comisese un omor, victimă fiind A.A., procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din omor calificat în omor calificat şi deosebit de grav, fiind pusă în mişcare acţiunea penală.

Totodată, Vlad Nicolae este acuzat că a violat şi tâlhărit alte femei. Acesta a fost arestat în 19 august, în urma extinderii cercetărilor fiind acuzat de omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Consiliul Superior al Magistraturii va face controale de fond la Parchetul Tribunalului Ilfov şi la Parchetul Judecătoriei Buftea, la solicitarea procurorului general, în urma deficienţelor constatate după verificările din dosarele lui Vlad Nicolae.

Totodată, şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Cătălin Paraschiv, a fost demis din 10 septembrie, întrucât nu a analizat o plângerea făcută de o victimă a lui Nicolae Vlad, în care arăta că se teme de acesta, însă procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.

Potrivit Ministerului Public, M.M. a depus, în 8 mai 2012, o plângere împotriva soluţiei procurorului Dunca, care a considerat că nu se impune prezentarea lui Nicolae Vlad instanţei cu propunerea de arestare. Plângerea părţii vătămate însă, nu doar că nu a fost soluţionată, dar a fost înregistrată abia în 16 iulie 2012, fără a purta vreo viză a conducerii şi fără a se dispune soluţionarea.

Criminaliştii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este cel care a pătruns în locuinţă, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat şi nu ar mai fi apucat s-o ucidă şi pe japoneza Yurika Masuno, susţin anchetatorii.

Procurorul general al României Codruţa Kovesi, în urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul studentei japoneze, a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar şi a conducerii INML, pentru întârzierea expertizelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici