Vlas, ameninţată cu poliţia instanţei

Preşedintele completului de judecată care dezbate, luni, recursul în dosarul FNI i-a atras atenţia Ioanei Maria Vlas că, în timpul procesului, a deranjat solemnitatea şedinţei de judecată cu diverse comentarii şi a avertizat-o că dacă nu încetează, va lua împotriva ei măsuri de poliţie a instanţei.

31 afișări
Imaginea articolului Vlas, ameninţată cu poliţia instanţei

Vlas, ameninţată cu poliţia instanţei (Imagine: Mediafax Foto)

Magistratul a avertizat-o pe Vlas că va lua acete măsuri împortiva ei, nefiind "posibilă şi permisă o astfel de atitudine".

Judecătorul a mai precizat că a fost înţelegător cu inculpaţii, atâta vreme cât le-a permis acestora să ia loc în banca arestaţilor, în condiţiile în care şedinţa este "lungă şi obositoare", deşi, potrivit procedurii, ar fi trebuit să stea în picioare.

Vlas a încercat să se apere, spunând că nu a comentat în niciun fel depoziţiile apărătorilor din proces. Judecătorul a întrerupt-o, cerându-i să ia loc şi să asculte în linişte pledoariile avocaţilor.

Dezbaterile în dosarul FNI au fost reluate, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul a fost suspendat o oră, timp în care a fost citat lichidatorul judiciar al firmei SOV Invest.

Dosarul FNI a ajuns în faza de recurs la ICCJ, după ce Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de închisoare, pedeapsă scăzută de la 13 ani, pe motiv că aceasta a fost sinceră atât pe parcursul anchetei cât şi al procesului FNI şi pentru că s-a prezentat la instanţă chiar şi după punerea sa în libertate, după cum se arăta în motivarea instanţei care a dat sentinţa în 18 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici