Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu învaţă să cânte la tobe, în scop terapeutic

  • Proiectul „Tobe pentru supereroi”, derulat de percuţionistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu, continuă.
  • După ce i-a învăţat să bată la tobe, în scop terapeutic, pe medici şi asistente, acum a venit rândul voluntarilor de la Crucea Roşie să ia lecţii de percuţie.
96 afișări
Imaginea articolului Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu învaţă să cânte la tobe, în scop terapeutic

Tobe pentru supereroi FOTO Filarmonica de Stat din Sibiu/Facebook

Proiectul „Tobe pentru supereroi” a fost lansat în urmă cu o lună.

16 cadre medicale au participat la prima parte a proiectului iniţiat de percuţionistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu. „Entuziasmul, interesul şi devotamentul medicilor şi asistentelor care au venit la orele de percuţie m-au determinat să pregătesc o surpiză pentru publicul larg la finalul proiectului, în luna mai, dar, în acelaşi timp, să şi dezvolt această idee”, a declarat Andrei Marcovici.

În a doua etapă a proiectului, supereroii vizaţi sunt voluntarii de la Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Sibiu.

„Le-am lansat voluntarilor Crucii Roşii invitaţia de a participa, terapeutic, la lecţii de cântat la tobe. Mulţumim Filarmonicii de Stat Sibiu şi muzicianului Andrei Marcovici pentru că au găsit modalitatea aceasta faină de a conecta lumea voluntariatului cu lumea muzicii, într-un gest de solidaritate, care ne mai ridică presiunea de pe umeri” a declarat Răzvan Biriş, director Crucea Roşie Sibiu.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19.

„Andrei Marcovici este absolvent al Universităţii de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artişti vizuali, actori sau dansatori”, au transmis reprezentanţii Filarmonicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici