„Vorbeşte cu Angela”. Proiectul Poliţiei Capitalei pentru prevenirea agresiunilor din Centrul Vechi

  • Poliţia Capitalei, în parteneriat cu Asociaţia Necuvinte, a lansat o campanie de prevenire a agresiunilor „Vorbeşte cu Angela”
  • Proiectul pilot este implementat în zona Centrului Vechi
  • Ideea proiectului este de a crea un cod prin care persoanele care se simt în pericol să ceară ajutor, în mod discret.
197 afișări
Imaginea articolului „Vorbeşte cu Angela”. Proiectul Poliţiei Capitalei pentru prevenirea agresiunilor din Centrul Vechi

„Vorbeşte cu Angela”. Proiectul Poliţiei Capitalei pentru prevenirea agresiunilor din Centrul Vechi

„Ask for Angela” este o campanie de prevenire a agresiunilor sexuale lansataă în anul 2016 în Marea Britanie de către Hayley Child, expertă în probleme legate de consumul de alcool şi agresiuni sexuale în cadrul Consiliului Local Lincolnshire, conform Poliţiei Capitalei.

Ideea proiectului a fost aceea de a crea un cod prin care persoanele care se simt în pericol în cluburi să poată cere ajutor într-un mod discret, apelând chiar la personalul cluburilor.

Angela reprezintă, aşadar, un cuvânt de cod, o interfaţă pentru sistemul de intervenţie al statului. „Este ușor de reţinut și prietenos. Nu atrage atenţia și oferă o cale facilă de a ieşi dintr-un context dificil”, conform sursei citate.

Personalul barurilor şi cluburilor din Centrul Vechi va fi instruit să recunoască acest cod drept o solicitare de ajutor şi să izoleze persoana aflată în dificultate conducând-o într-un loc sigur, liniştit al clubului, pentru a putea afla mai multe detalii despre situaţia în care se află în funcţie de cele descrise de persoana care a folosit cuvântul de cod „Angela”, personalul clubului va chema un taxi, familia/prietenii sau un echipaj de poliţie, asigurându-se astfel, într-un mod discret, de siguranţa ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici