Vosganian: Trebuie scoase cadavrele din mină în timp rezonabil, dar fără riscuri

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, duminică la prânz, că programul de intervenţie pentru scoaterea trupurilor minerilor morţi din mina Petrila trebuie să îmbine timpul "rezonabil" şi reducerea riscurilor.

13 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Trebuie scoase cadavrele din mină în timp rezonabil, dar fără riscuri

Vosganian: Trebuie scoase cadavrele din mină în timp rezonabil, dar fără riscuri (Imagine: Mediafax Foto)

"Opţiunea noastă este de a îmbina un timp rezonabil şi riscuri cât mai mici, o soluţie care să nu repete riscurile pe care şi le-au asumat sâmbătă echipele de salvatori care au intrat în mină", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, o soluţie care să repete riscurile pe care şi le-au luat salvatorii care au intrat în noaptea de sâmbătă spre duminică în subteranul minei Petrila nu este de luat în considerare.

Potrivit acestuia, salvatorii sunt acum la nivelul 250, unde măsoară compoziţia atmosferei, iar în cursul după-amiezii vor fi preluate, de la echipele de salvatori, datele privind valorile compoziţiei atmosferice, în funcţie de care se va stabili momentul în care vor putea intra salavatorii în subteran pentru recuperarea trupurilor minerilor morţi.

Câmpeanu: Se lucrează la un program special pentru recuperarea victimelor

 

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că se lucrează la un program special pentru recuperarea victimelor din subteranul minei Petrila, care presupune monitorizarea situaţiei din subteran şi evacuarea apei.

Ministrul Muncii a mai spus că în prezent se fac cercetări, iar anchetatorii iau declaraţii de la cei implicaţi şi le confruntă cu actele existente.

Doisprezece mineri au murit şi alţi 13 au fost răniţi, în urma a două explozii care au avut loc, sâmbătă, la mina Petrila.

Cinci dintre minerii răniţi au fost transportaţi, duminică, la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, alţi trei au fost duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cei cinci mineri aflaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri au fost operaţi şi se află la Secţia de terapie intensivă, a anunţat directorul medical al unităţii sanitare, medicul Cristian Niţescu, care a spus că prognosticul este foarte rezervat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici