Vrancea: Inundaţiile au produs pagube de peste 27 de milioane de lei

Inundaţiile puternice care au afectat 35 de localităţi din judeţul Vrancea au produs pagube de peste 27 milioane de lei numai în infrastructura rutieră, arată o primă evaluare a pagubelor făcută de reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea.

2 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Inundaţiile au produs pagube de peste 27 de milioane de lei

Vrancea: Inundaţiile au produs pagube de peste 27 de milioane de lei

În urma inundaţiilor produse la jumătatea acestei săptămâni au fost afectaţi aproximativ 70 de kilometri de drumuri judeţene, 110 kilometri de drumuri comunale, 132 kilometri de uliţe, un kilometru de drumuri naţionale şi un kilometru de străzi. De asemenea, au fost distruse 14 poduri şi avariate alte cinci. Şase podeţe au fost distruse, iar 49 avariate.

Directorul Direcţiei Tehnice şi de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, Iulian Matache, a declarat, duminică, că primele estimări financiare făcute pentru infrastructura rutieră administrată de Consiliul Judeţean şi de comunităţile locale, arată că pagubele sunt de peste 27 milioane de lei.

"Conform estimărilor noastre şi în baza informaţiilor adunate din teritoriu, pagubele produse la infrastructura rutieră constând în drumuri judeţene, drumuri comunale, străzi comunale, uliţe, poduri şi podeţe, depăşeşte milioane de lei. Cele mai mari pagube se înregistrează pe drumurile judeţene, aproximativ 14 milioane lei, urmate de drumuri comunale, străzi comunale şi uliţe săteşti, 6,8 milioane lei şi pagube produse la poduri şi podeţe în valoare de peste 6,2 milioane lei“, a declarat Iulian Matache.

El a adăugat că toate aceste date vor fi înaintate Guvernului pentru a acorda sprijin financiar sinistraţilor, dar şi pentru a loca fonduri pentru refacerea infrastructurii.

Conform ultimelor date furnizate de Comitetul pentru situaţii de Urgenţă Vrancea, au fost inundate 253 de case, distruse 14 locuinţe, iar 416 anexe gospodăreşti şi 94 de gospodării au fost inundate. Apele au afectat şi sediile a şapte şcoli, a două grădiniţe, o bibliotecă, două cămine culturale, două posturi de poliţie. De asemenea, au fost colmatate 195 de fântâni.

În urma inundaţiilor şi-au pierdut viaţa trei persoane din judeţul Vrancea. Totodată, Maria Vlad, 60 de ani, din localitatea Moviliţa, luată de viitură în 5 septembrie, este dată dispărută în continuare, iar forţe importante ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmerie caută trupul femeii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Jănică Lazăr spune că şansele ca trupul femeii să fie descoperit sunt reduse. "Femeia dată dispărută încă de miercuri în zona localităţii Moviliţa nu a fost găsită. În continuare forţe importante al ISU şi Jandarmeriei caută trupul neânsufleţit al femeii“, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Jănică Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici