Vrancea: Numărul drumurilor blocate de zăpadă a ajuns la 17

Numărul drumurilor naţionale şi judeţene închise circulaţiei, din cauza zăpezii şi a viscolului, a ajuns, miercuri la prânz, la 17, pe aceste artere fiind blocate cinci microbuze cu pasageri, un autocar şi 20 de autoturisme în care se află peste o sută de persoane.

324 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Numărul drumurilor blocate de zăpadă a ajuns la 17

Vrancea: Numărul drumurilor blocate de zăpadă a ajuns la 17 (Imagine: George Noaptes/Mediafax Foto)

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea, la ora 11.00 erau blocate:

De asemenea, din cauza viscolului au fost închise 11 drumuri judeţene:

  • 204 D, Focşani - Suraia,

  • 205 L, Tulnici - Păuleşti - Vrâncioaia,

  • 204 C, Obrejiţa -Sihlea - Voetin,

  • 205 R, Focşani - Slobozia - Ciorăşti,

  • 204 E, Focşani -Vânători,

  • 205 C, Odobeşti -Vârteşcoiu,

  • 241 F, care face legătura între DJ 241 şi comuna Bogheşti,

  • 241 A, Bogheşti - limită judeţul Bacău,

  • 202 E, Obrejiţa - Sihlea,

  • 203 H, Dumitreşti - Râmnicu Sărat,

  • 204, Gugeşti -Oreavu.

Cea mai dificilă situaţie se înregistrează pe DN 23 B, în zona localităţii Măicăneşti, unde pe o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri se află blocate în nămeţi patru autoutilitare, trei microbuze cu pasageri, două microbuze de marfă şi un autocar. În aceste maşini se află aproximativ 50 de persoane.

Totodată, pe DN 23 B, Măicăneşti - Ciorăşti, sunt blocate şase autoturisme în care se află 18 persoane. Tot pe acelaşi drum naţional, dar pe sectoarele Focşani-Năneşti şi Bordeasca-Gologanu şi Răstoaca-Dumbrăviţa sunt blocate 12 autoturisme. De asemenea, mai sunt blocate două autoturisme pe drumul judeţean Petreşti - Mirceşti.

"Pe restul drumurilor din Vrancea se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă de circa 15 -20 de centimetri. Probleme se înregistrează şi pe DN 2 (E 85), unde este gheaţă pe carosabil, iar zăpada este visolită şi se formează troiene", a declarat subinspectorul Cătălina Olteanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vrancea.

Aceasta a adăugat că s-a solicitat Comandamentului Central de Iarn închiderea temporară a circulaţiei pe DN 2 N, pe tronsonul cuprins între km. 17 şi 53, adică între localităţile Dumbrăveni-Vintileasca şi a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor de mare tonaj.

"A fost restricţionată circulaţia autovehiculelor mai mari de 3,5 tone, care nu sunt echipate corespunzător. De asemenea, lucrătorii postului de poliţie au reuşit cu mijoace proprii deblocarea a zece persoane, cu cinci autoturisme. Blocajul se întinde pe aproximativ 1,5 kilometri, pe raza judeţelor Vrancea şi Brăila", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vrancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici