Vrancea: Peste 300 de localnici izolaţi şi mai multe familii evacuate în urma alunecărilor de teren

Peste 300 de localnici sunt izolaţi, iar mai multe familii din judeţul Vrancea au fost evacuate din locuinţe, în urma unor alunecări de teren reactivate de ploile abundente din ultimele zile, fiind afectate, totodată, mai multe porţiuni de drumuri.

325 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Peste 300 de localnici izolaţi şi mai multe familii evacuate în urma alunecărilor de teren

Vrancea: Peste 300 de localnici izolaţi şi mai multe familii evacuate în urma alunecărilor de teren (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vrancea, 14 localităţi, între care Chiojdeni, Andreiaşu, Gura Caliţei, Nereju şi Cârligele, sunt afectate de alunecările de teren reactivate de ploile abundente.

Astfel, 14 locuinţe au fost avariate după ce pământul a luat-o la vale. De asemenea, au fost afectate mai multe porţiuni de drumuri, precum şi cinci podeţe şi două punţi pietonale.

La Chiojdeni, şase familii au fost evacuate după ce pereţii locuinţelor au început să se surpe, oamenii fiind adăpostiţi într-o şcoală din localitate.

La Andreiaşu, o casă a fost afectată de alunecările de teren, în timp ce la Nereju, trei locuinţe au fost avariate. La Cârligele, drumul spre Mănăstirea Dălhăuţi a fost afectat de alunecările de teren, accesul făcându-se în prezent doar pietonal.

În comuna Gura Caliţei, peste 300 de oameni sunt izolaţi după ce drumul judeţean care face legătura între satele Dealul Lung şi Raşca s-a surpat.

"În momentul de faţă avem izolate rutier două sate care au în componenţă 327 de oameni. Monitorizăm situaţia cu atenţie, situaţia cetăţenilor cu probleme de sănătate, copii, bătrâni, femei însărcinate. Căutăm să identificăm soluţii la nivelul Consiliului Local pentru a interveni", a declarat Neculai Ţandără, primarul comunei Gura Caliţei.

De asemenea, în comunele Jitia şi Reghiu sunt afectate drumuri comunale şi podeţe.

O primă estimare a pagubelor provocate de ploi şi alunecări de teren arată că acestea se ridică la peste 3,9 milioane de lei, conform reprezentanţilor Prefecturii Vrancea.

Prefectul de Vrancea, Cătălin Popescu, a semnat un ordin de constituire a unei comisii care se va deplasa zilele următoare pe teren pentru a evalua pagubele provocate de precipitaţii şi de alunecările de teren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici