Vremea a făcut ravagii în judeţul Neamţ: Zeci de persoane evacuate, drumuri blocate, locuinţe inundate

După ore întregi în care s-au aflat sub cod roşu de ploi torenţiale, mai multe localităţi din judeţul Neamţ sunt rupte de lume: zeci de oameni au fost evacuaţi din locuinţele inundate, mii de de case sunt fără current electric şi au fost blocate drumuri din cauza aluviunilor.

4101 afișări
Imaginea articolului Vremea a făcut ravagii în judeţul Neamţ: Zeci de persoane evacuate, drumuri blocate, locuinţe inundate

Vremea a făcut ravagii în judeţul Neamţ: Zeci de persoane evacuate, drumuri blocate, locuinţe inundate

În timpul nopţii de miercuri spre joi, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase cod roşu, peste 4.200 de abonaţi din localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Traian, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina şi Cuejdiu au rămas fără energie electrică. Joi dimineaţa, erau aproape 7.000 de consumatori nealimentaţi cu energie electrică în localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Boteşti, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamţ şi Lunca.

Reprezentanţii ISU Neamţ au chemat pompieri de acasă pentru a face faţă zecilor de intervenţii care au avut loc din cauza fenimenelor meteorologice periculoase.

În localităţile Piatra Neamţ, Roman, Căciuleşti, Girov, Grumăzeşti, Petricani, Sagna, Bodeşti, Valea Seacă, Negreşti, Petru Vodă, Bălţăteşti Gherăeşti, Oşlobeni, Dobreni, Gâdinţi, Topoliceni, pompierii au intervenit pentru a evacua apa din mai multe locuinţe inundate, precum şi dintr-o fermă de animale din Girov şi din curtea unui operator economic din Dobreni.

Din cauza inundaţiilor au fost evacuate patru persoane (trei adulţi şi un copil) din gospodării din localitatea Valea Seacă, comuna Bălţăteşti.

Din localitatea Sagna au fost evacuate trei persoane (o mamă cu doi copii).

Joi dimineaţa, DN 15, Poiana Teiului – Topliţa. DN 15 D în localitatea Crăieşti din comuna Bozieni erau blocate Sunt blocate şi DJ 156 A Girov – Roznov, DJ 155 F Durău-Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici