Video Vremea face RAVAGII | Al treilea cod ROŞU emis astăzi în România: Grindină IMENSĂ surprinsă de localnici în Dolj/ Parbrize sparte în Sălaj | VIDEO

ANM a emis cod portocaliu de grindină în cinci judeţe din ţară, între care şi Maramureş, unde, în cursul zilei, a fost cod roşu. Un alt cod roşu a fost emis pentru judeţul Dolj. Mai multe acoperişuri au fost avariate şi mai multe parbrize de la maşini au fost sparte, marţi, în urma unei căderi de grindină în judeţul Sălaj, care s-a aflat sub avertizare cod roşu, emisă de meteorologi.

4855 afișări

Potrivit ANM, a fost cod portocaliu de grindină până la ora 19.30 în judeţele Dolj şi Mehedinţi, unde poate să fie grindină de dimensiuni medii şi posibil mari, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor cumula 35 l/mp.

În judeţele Caraş-Severin, Maramureş şi Satu Mare atenţionarea a fost valabilă până la ora 19.00.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, un nou cod roşu de grindină, pentru judeţul Dolj.

Potrivit ANM, în localităţile Bistreţ, Bârca, Cerăt, Afumaţi, Goicea, Giurgiţa, Urzicuţa, Siliştea Crucii, Întorsura, Catane, din judeţul Dolj se vor semnala grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice frecvente, averse torenţiale ce vor cumula 30...40 l/mp.

Atenţionarea a fost valabilă până la ora 19.20.

„Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, facem un apel pentru populaţia din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, a fost avertizarea DSU pentru populaţie.

Atenţionări cod roşu au fost emise marţi şi pentru judeţele Sălaj şi Maramureş.

PRĂPĂD în Sălaj: Grindină cât mingile de ping-pong/ Pagube la acoperişuri şi locuinţe, parbrize sparte la maşini 

Mai multe acoperişuri au fost avariate şi mai multe parbrize de la maşini au fost sparte, marţi, în urma unei căderi de grindină în judeţul Sălaj, care s-a aflat sub avertizare Cod roşu, emisă de ANM.

Grindina a căzut timp de câteva minute în mai multe localităţi din judeţul Sălaj şi a produs pagube.

Bucăţile de grindină au avut dimensiunea unei mingi de ping-pong, iar imaginile suprinse au fost postate rapid de localnici pe Facebook.

„Au fost şapte apeluri pentru căderi de grindină de dimensiuni mici, medii şi mari. Au fost semanalate pagube la acoperişuri, locuinţe, parbrize sparte la maşini. Se face o evaluare a situaţiei”, a declarat Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.

Autorităţile au făcut apel la locuitori să evite deplasarea în aer liber pe perioada în care a fost în vigoare Codul roşu de grindină.

Mai multe localităţi din judeţul Sălaj au fost marţi sub avertizare Cod roşu, de grindină, descărcări electrice şi averse, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici