Vremea face RAVAGII în ţară: Două persoane au fost salvate de viitură în Bihor/ Case şi curţi inundate în Sălaj

Două persoane, dintre care un copil aflat într-o maşină, au fost salvate, joi, de viitură de pompierii ISU Bihor, iar în judeţul Sălaj s-a intervenit pentru scoaterea apei din case şi curţi, un drum naţional fiind inundat în urma ploilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1166 afișări
Imaginea articolului Vremea face RAVAGII în ţară: Două persoane au fost salvate de viitură în Bihor/ Case şi curţi inundate în Sălaj

Două persoane salvate de viitură în Bihor, în Sălaj au fost inundate case, curţi şi un drum naţional

Reprezentanţii ISU Bihor au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că s-a intervenit în trei localităţi pentru decolmatarea şanţurilor, rigolelor şi podeţelor pentru a facilita scurgerea apei.

„Judeţul Bihor s-a aflat joi sub cod portocaliu hidrologic fiind înregistrate fenomenele hidrometeorologice periculoase în localităţile Vârciorog, Urvind şi Hotar. Astfel, în localitatea Vârciorog, pompierii Staţiei Aleşd au salvat două persoane surprinse de viitură - un adult surprins de ape pe stradă şi un copil aflat într-un autoturism. De asemenea, pompierii Staţiei Aleşd au acţionat în cele trei localităţi pentru decolmatarea şanţurilor, rigolelor şi podeţelor pentru a facilita scurgerea apei şi evacuarea acesteia din gospodării, iar Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea a intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile situate în Cheriu şi Oşorhei”, au spus sursele citate.

În judeţul Sălaj, pompierii au intervenit în localităţile Hereclean, Crasna, Vârsolţ, Badon, Boghiş, Bozieş, iar din Valea Recea au fost scoase două autoturisme care au fost luate de viitură.

„Din fericire nu au fost identificate victime, iar autoturismele nu au plăcuţe de înmatriculare”, au declarat reprezentanţii ISU Sălaj.

Primele estimări indică probleme în judeţ cauzate de ploi în localitatea Crasna, unde au fost inundate patru case, şase curţi şi un beci, în localitatea Hereclean un segment de aproximativ 40 de metri din drumul DN 1F a fost blocat circa o oră de apa revărsată din valea Recea, aici fiind inundate şase curţi, un demisol la o casă, dar şi curtea Şcolii Gimnaziale nr. 1 şi parterul unui magazin.

„În localitatea Vârşolţ au fost inundate patru case, un beci şi strada de lângă cămin, iar în localitatea Boghiş două case şi o porţiune de drum”, au precizat reprezentanţii ISU Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici