Vremea neobişnuit de secetoasă influenţează migraţia crabilor roşii

Vremea neobişnuit de secetoasă a întârziat migraţia anuală a milioane de crabi roşii din Insula Crăciunului din interiorul insulei către mare, unde se împerechează, relatează Reuters.

143 afișări
Imaginea articolului Vremea neobişnuit de secetoasă influenţează migraţia crabilor roşii

Vremea neobişnuit de secetoasă influenţează migraţia crabilor roşii

Peste 100 de milioane de crabi roşii trăiesc pe Insula Crăciunului din Oceanul Indian, o mare parte din această insulă fiind declarată parc naţional. Crabii de aici sunt unici pe insulă şi sunt protejaţi de legislaţia australiană.

Autorităţile spun că condiţiile „excepţional de secetoase” au împiedicat migraţia din acest sezon.

„În ultimele 12 luni, am avut aproximativ jumătate din media noastră de precipitaţii pentru această perioadă, iar acest lucru a fost suficient pentru ca insula să arate extrem de uscată şi prăfuită”, a declarat Brendan Tiernan, coordonatorul programului de teren pentru speciile ameninţate din cadrul Parks Australia.

„Crabii au fost împiedicaţi să migreze”, a mai spus el.

Anul acesta este pentru prima dată când crabii au migrat atât de târziu, în februarie, de când Parks Australia a început să urmărească migraţia în anii 1980, a adăugat el.

În timpul migraţiei, crabii călătoresc din interiorul insulei spre ocean, unde se împerechează. Femelele rămân apoi în vizuinele din apropierea oceanului pentru a-şi cloci ouăle, iar masculii se întorc în interior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici