Vreme rea la nemţi: Căile ferate germane au oprit circulaţia trenurilor în jumătate din ţară

Compania naţională germană de căi ferate Deutsche Bahn a anunţat că a oprit circulaţia trenurilor pe distanţe lungi în şapte din cele 16 landuri ale ţării, după ce furtuna Ylenia s-a abătut asupra nordului Germaniei, scrie Reuters.

1661 afișări
Imaginea articolului Vreme rea la nemţi: Căile ferate germane au oprit circulaţia trenurilor în jumătate din ţară

Se fură şi la nemţi: Căile ferate germane au oprit circulaţia trenurilor în jumătate din ţară

Statele federale afectate sunt Saxonia Inferioară, Bremen, Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pomerania de Vest, Brandenburg şi Berlin, deşi majoritatea celorlalte state sunt de asemenea afectate, a precizat Deutsche Bahn.

Până la prânz, vânturile puternice au făcut o victimă, care a murit după ce un copac s-a prăbuşit pe o maşină, pe un drum de ţară în apropiere de oraşul Bad Bevensen din Saxonia Inferioară, a anunţat poliţia locală.

Serviciul german de meteorologie a precizat într-un mesaj pe Twitter că a înregistrat o viteză a vântului de 152 de kilometri pe oră (94 mph) pe cel mai înalt vârf al lanţului muntos Harz din nordul Germaniei.

Furtunile au provocat, de asemenea, o serie de întreruperi de energie electrică în întreaga ţară. Potrivit site-ului Stoerungsauskunft, care colaborează cu furnizorii germani de energie pentru a colecta date despre întreruperile de curent, peste 170 de oraşe şi localităţi erau afectate la mijlocul zilei.

În cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia, statul cel mai populat din Germania, întreruperile de energie electrică au afectat aproximativ 50.000 de gospodării, potrivit unei declaraţii de pe site-ul oficial al districtului Borken din regiune. Şcolile din unele state au fost închise joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
furtuni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici