Vremea se va răci accentuat. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea se va răci, devenind normală termic pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 2...3 grade în depresiuni şi 9...10 grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade, informează ANM.

3782 afișări
Imaginea articolului Vremea se va răci accentuat. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea va fi caldă. PROGNOZA METEO pentru Sâmbătă şi Duminică (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

 În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii care vor fi şi sub formă de aversă, îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării. În regiunile sudice, precum şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp. Noaptea, cerul va deveni variabil şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii restrânse în sud şi cu totul izolat în rest.

În zona de munte vor predomina ninsorile, în Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Cu precădere în prima parte a intervalului, local şi temporar vântul va avea intensificări în regiunile sudice, estice şi centrale, cu viteze de 50...60 km/h, iar în zona montană înaltă va spulbera zăpada.

BUCUREŞTI

Vremea se va răci accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -2...0 grade. Cerul va fi mai mult noros în cursul zilei şi la începutul nopţii când vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mai ales averse, predominant sub formă de ploaie. În a doua parte a nopţii, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla moderat şi cu unele intensificări în prima parte a intervalului, apoi va slăbi treptat.

 

Duminică

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros. Spre seară şi noaptea, local în regiunile nord-vestice vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special în timpul zilei, în zona montană înaltă şi la cote mai reduse în Moldova. În zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă.Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime, mai scăzute decat cele din ziua precedentă, în regiunile sudice, se vor situa între 2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 3 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici