VREMEA va fi caldă în weekend. Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti şi la munte

În cursul zilei de sâmbătă, VREMEA va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în estul şi sudul ţării, iar temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în depresiuni şi pe litoral şi 20...21 de grade în regiunile extracarpatice.

697 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi caldă în weekend. Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti şi la munte

VREMEA va fi caldă în weekend. Prognoza meteo în ţară, la Bucureşti şi la munte (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Până în orele prânzului cerul va fi mai mult senin, dar apoi înnorările se vor accentua treptat, începând dinspre nord-vestul teritoriului. Spre seară şi noaptea, în nordul, vestul şi centrul ţării pe arii tot mai extinse vor cădea precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie. În zona montană vor fi mai ales ninsori. În restul teritoriului izolat va ploua slab, spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general moderat în sud şi sud-est, dar va avea intensificari în celelalte regiuni, cu viteze ce vor depăşi 50...60 km/h , iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, local şi temporar viscolind ninsoarea, cu precădere la altitudini de peste 1500 m. Temperaturile minime se vor încadra între 0 şi 9 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora treptat în cursul nopţii. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă în jur de 8 grade.

MUNTE

Ziua, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată calendaristică, cerul va fi mai mult senin şi, izolat, va ploua slab. În cursul serii şi al nopţii înnorările se vor accentua, iar precipitaţiile se vor transorma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări până la tare, mai ales în Carpaţii Orientali, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor creşte uşor faţă de ziua precedentă.

DUMINICĂ

Valorile termice vor marca o scădere în toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 5...7 grade în nordul ţării şi în depresiuni şi 15 grade în sud-est. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. În rest vor fi înnorări temporare şi va ploua local în est şi izolat în rest. În zona montană vor predomina ninsorile, iar precipitaţii mixte se vor semnala şi în nordul şi centrul teritoriului. Vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze ce vor depăşi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, local şi temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 7 grade.

MUNTE

Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, în toate masivele. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări susţinute, până la tare, viscolind ninsoarea. Valorile termice vor scădea accentuat faţă de ziua anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici