Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

Desi in scădere fată de ziua precedentă, valorile termice diurne vor continua să se situeze peste cele normale in a doua decadă a lunii decembrie, informează ANM.

3576 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

LUNI

ÎN ŢARĂ

Noaptea, insă vremea va deveni rece in vestul, nordul si in centrul tării. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 10 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si 0 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitatiilor se va extinde cuprinzand treptat majoritatea zonelor.

Pe parcursul zilei, la munte vor predomina ninsorile, iar in vest, in nord-vest si in centru vor fi precipitatii sub formă de ploaie si lapovită. Noaptea va ninge in toate masivele montane, vor fi mai ales ninsori in nord si in centru, precum si in zonele deluroase ale celorlalte regiuni, iar in sud si sud-est vor fi precipitatii sub formă de ploaie, lapovită si ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul se va intensifica in special in a doua parte a intervalului, cand in estul si in sud-estul teritoriului, dar si pe crestele montane, rafalele vor depăsi 55...60 km/h.

LA BUCUREŞTI:

Desi in scădere usoară fată de intervalul anterior, valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale in a doua decadă a lunii decembrie. Vor fi innorări, iar noaptea se vor semnala precipitatii slabe, la inceput sub formă de ploaie, apoi lapovită si ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificări spre sfarsitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa in jurul a 0 grade.

 

 

MARŢI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece in toată tara, geroasă noaptea in majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 2 grade, usor mai ridicate doar in Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa intre -15 si -3 grade, mai coborate in depresiuni, pană in jurul a -20 de grade in estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu innorări temporare, ziua in regiunile sudice, iar noaptea in cele vestice si nord-vestice. Vor fi ninsori slabe local in Oltenia si izolat in Muntenia, Dobrogea si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificări in prima parte a intervalului in estul si sud-estul teritoriului si pe crestele montane. Vor fi conditii ca izolat să se formeze ceată cu depunere de chiciură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici