Wagner s-a înregistrat oficial în Belarus: organizaţia se ocupă de „educaţie”

Gruparea Wagner, a lui Evgheni Prigojin, a fost înregistrată legal în Belarus, unde activitatea sa a fost clasificată drept „educaţie”, informează agenţia rusă Ria Novosti, citând registrul persoanelor juridice şi al antreprenorilor din ţară.

281 afișări
Imaginea articolului Wagner s-a înregistrat oficial în Belarus: organizaţia se ocupă de „educaţie”

„Băieţii răi” din Wagner, puşi pe făcut „educaţie”

Compania paramilitară privată rusă a lui Prigojin a fost înregistrată de Comitetul executiv al districtului Osipovichi. Activitatea sa este clasificată drept „alte tipuri de educaţie”.

În ultimele săptămâni, preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko a spus că Wagner contribuie la antrenarea militarilor locali, după ce trupele au fost alungate din Rusia, de unde nu mai primesc finanţare.

Atât de paşnică şi de lipsită de pericole este activitatea de „educaţie” făcută de gruparea Wagner încât, de teamă, Lituania a închis punctele de trecere a frontierei cu Belarus.

Lituania a decis să închidă temporar două din cele şase puncte de control la frontieră cu Belarus săptămâna aceasta, pe fondul tensiunilor crescânde cu ţara vecină, care este un aliat al Rusiei.

Trecerile care vor fi închise sunt cele din Tverecius şi din Sumskas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici