„Wi-fi gratuit în Bucureşti”, proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a aprobat, joi, proiectul „Wi-Fi gratuit în Bucureşti”. Proiectul face parte din obiectivele asumate de Guvern în 2015 prin Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020.

728 afișări
Imaginea articolului „Wi-fi gratuit în Bucureşti”, proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului

„Wi-fi gratuit în Bucureşti”, proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului

“Guvernul României a aprobat, prin Hotărârea de Guvern nr. 245/7 aprilie 2015, Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020. Documentul preia şi adaptează situaţia ţării noastre elementele Agendei Digitale pentru Europa, una dintre cele şapte iniţiative pilot ale Strategiei Europa 2020. (...) Pentru a veni în întâmpinarea obiectivelor Strategiei naţionale de infornatizare şi Acţiunilor propuse în cadrul Planului de Acţiuni Comune - Agenda Digitală, Municipiul Bucureşti îşi propune să realizeze proiectul "Wi-Fi gratuit în Bucureşti" care să asigure acces gratuit”, se arată în proiectul aprobat de CGMB.

Sursa citată mai menţionează că proiectul urmăreşte promovarea obiectivelor aflate în administraţia Municipiului Bucureşti, asigurarea accesului rapid al cetăţenilor şi organizaţiilor la informaţii, asigurarea accesului rapid al cetăţenilor şi organizaţiilor la servicii publice electronice şi creşterea gradului de utilizare a internetului.

Agenda Digitală pentru Europa 2020 are următoarea structură: Piaţa unică digitală - permite accesul liber transfrontalier la servicii şi divertisment online; Interoperabilitate şi standarde - permite integrarea dispozitivelor, aplicaţiilor, datelor şi serviciilor necesare pentru interacţionarea la nivel transfrontalier; Încredere şi securitate - creşterea încrederii utilizatorilor de internet în servicii electronice şi tranzacţii online, în scopul de a stimula consumul de servicii TIC; Acces rapid şi ultrarapid la internet - vizează investiţii pentru infrastructura în bandă largă, în scopul de a beneficia de cele mai recente tehnologii şi servicii electronice; Cercetare şi inovare în TIC - stimulează o finanţare adecvată pentru creşterea avantajului competitiv în domeniul TIC; Creşterea nivelului de alfabetizare digitală, a competenţelor şi a incluziunii - creează o punte în privinţa decalajului digital pentru toţi consumatorii, pentru ca aceştia să beneficieze în mod egal şi pe deplin de avantajele serviciilor TIC; Beneficiile TIC pentru societatea UE - se concentrează pe capacitatea TIC de a reduce consumul de energie, de a susţine asistarea populaţiei în vârstă, de a revoluţiona serviciile de sănătate şi de a furniza servicii publice mai bune.

Având în vedere cei şapte piloni care stau la baza Agendei Digitale pentru Europa 2020, România a definit patru domenii majore de acţiune adaptate contextului actual, care vor fi privite ca fiind viziunea României privind programul Agendei Digitale, se arată în hotărârea de Guvern din 2015.

Aceste domenii sunt: eGuvernare, interoperabilitate, securitate cibernetică; Cloud Computing, Open Data, Big Data şi media sociale; TIC în educaţie, sănătate, cultură şi incluziune; eCommerce, cercetare, dezvoltare şi inovare în TIC; Broadband şi infrastructură de servicii digitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici