Wizz Air vrea să preia o parte a pasagerilor afectaţi de greva de la British Airways

Compania aeriană low cost Wizz Air a anunţat că dispune de bilete la cursele cu plecare din Londra către anumite destinaţii pentru pasagerii afectaţi de greva însoţitorilor de zbor de la compania British Airways, în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

74 afișări
Imaginea articolului Wizz Air vrea să preia o parte a pasagerilor afectaţi de greva de la British Airways

Wizz Air vrea să preia o parte a pasagerilor afectaţi de greva de la British Airways (Imagine: Mediafax Foto)

"Ca răspuns la greva însoţitorilor de zbor British Airways, ce va avea loc în perioada 22 decembrie - 2 ianuarie, Wizz Air informează pasagerii afectaţi de situaţie, de disponibilitatea unor bilete pentru cursele de la aeroportul londonez Luton, în perioada Crăciunului şi a Anului Nou", se arată într-un comunicat al companiei.

Wizz Air deţine rute alternative faţă de British Airways spre Londra din Bucureşti, Budapesta, Kiev, Sofia şi Varşovia.

Compania britanică foloseşte aeroportul Heathrow, iar Wizz Air aerogara Luton.

Astfel, pentru rutele British Airways, compania low cost deţine următoarele zboruri Londra Luton - Bucureşti Băneasa, faţă de Londra Heathrow - Bucureşti Otopeni, Londra Luton - Budapesta (Londra Heathrow - Budapesta), Londra Luton - Kiev Borispol faţă de Londra Heathrow - Kiev Borispol, Londra Luton - Sofia (Londra Heathrow - Sofia) şi Londra Luton - Varşovia, în loc de zborul companiei britanice Londra Heathrow - Varşovia.

Membrii personalului de zbor de la British Airways (BA) au votat luni în favoarea declanşării unei greve de 12 zile, începând din 22 decembrie, la câteva ore după ce compania a dezvăluit un deficit de 3,7 miliarde de lire sterline al fondului de pensii.

Greva va strica planurile de călătorie a sute de mii de pasageri şi ar putea costa compania circa 50 de milioane de lire sterline.

Directorul general al companiei, Willie Walsh, a declarat că schimbările din companie, care, conform analiştilor, are pierderi de 1,5 milioane de lire sterline pe zi, sunt esenţiale pentru consolidarea finanţelor BA.

Numărul total estimat de pasageri transportaţi estimat pentru acest an de către Wizz Air este de 7,8 milioane. Compania operează de pe unsprezece baze din ţări europene spre 150 de destinaţii.

Wizz Air dispune, în prezent, de o flotă de 26 de avioane şi va avea, anul viitor, la Cluj, un număr 70 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici