Wizzair îşi transferă cursele de la Timişoara la Arad, până în 26 martie

Compania aeriană Wizzair anunţă că îşi transferă zborurile de la Timişoara la Arad, până în data de 26 martie, întrucât reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara "nu pot furniza garanţii asupra siguranţei operaţiunilor", pista aeroportului timişorean fiind în reparaţii.

38 afișări
Imaginea articolului Wizzair îşi transferă cursele de la Timişoara la Arad, până în 26 martie

Wizzair îşi transferă cursele de la Timişoara la Arad, până în 26 martie

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Wizzair şi semnat de Nataşa Kazmer, directorul de comunicare al companiei, activitatea operatorului aerian a fost întreruptă din cauză că reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara nu au putut furniza garanţii asupra siguranţei operaţiunilor.

Aceasta, în condiţiile în care pista aeroportului de la Timişoara a intrat în reparaţii, care vor dura până în 26 martie, perioadă în care toate aeronavele mai mari de 50 de tone nu vor putea opera de pe aeroportul din Timişoara.

"Întrucât nu am primit garanţii de la reprezentanţii aeroportului asupra siguranţei operaţiunilor, am decis să întrerupem activitatea pe Aeroportul Internaţional Timişoara începând cu miezul nopţii, până când operarea pe acest aeroport va fi sigură din nou. (...) Wizzair îşi va relua operaţiunile pe Aeroportul Timişoara începând cu 26 martie", se arată în comunicat.

Conform acestuia, după ce o aeronavă a lovit, marţi seară, resturi de asfalt de pe pista aeroportului timişorean, toţi cei peste o sută de pasageri de la bord au fost debarcaţi "în mod normal", situaţia nefiind considerată una de urgenţă.

"După ce a aterizat pe pista aeroportului Timişoara, aeronava Wizzair care efectua zborul de ieri (marţi - n.r.), de la Veneţia Treviso, s-a lovit de resturi de asfalt prezente pe pistă. Cei 107 de pasageri au fost debarcaţi în mod normal şi în condiţii de maximă siguranţă, aceasta nefiind considerată situaţie de urgenţă. Cu toate acestea, aeronava Wizzair a fost afectată şi nu a putut să opereze în continuare zborul către Barcelona. În consecinţă, zborul Wizzair către Barcelona a fost efectuat de la Arad", se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit Nataşei Kazmer, zborurile de joi către Londra, Roma şi Valencia care trebuiau să plece de pe Aeroportul din Timişoara vor fi operate cu "uşoare întârzieri” de la Arad.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici