Zamfir (PSD): Reforma jocurilor de noroc produce un mare deranj. Va fi un pachet amplu

Guvernul Ciolacu va adopta joi o măsură extrem de importantă, care deranjează foarte multă lume, cea cu privire la supraimpozitarea jocurilor de noroc, declară la RFI senatorul PSD Daniel Zamfir. El precizează că va fi un pachet mult mai amplu decât proiectele depuse de USR în Parlament.

174 afișări
Imaginea articolului Zamfir (PSD): Reforma jocurilor de noroc produce un mare deranj. Va fi un pachet amplu

Zamfir (PSD)

„Joi se va adopta o măsură extrem de importantă, care deranjează foarte multă lume, cea cu privire la supraimpozitarea jocurilor de noroc, pentru că şi aici este un mare deranj, atunci când iată, companii care mulţi ani de zile au făcut foarte mulţi bani aici şi n-au plătit impozit pe profitul cuvenit, că despre asta este vorba, ăsta este principiul de la care nu o să se abată sub nici o formă, cu toate presiunile, toate companiile care fac profit în România, că-s mai mari, că-s mai mici, să plătească, domnule, impozit în România. Or asta face acum Guvernul Ciolacu, una dintre măsurile cele mai importante, la care nu va renunţa sub nici o formă”, spune Daniel Zamfir.

El explică de ce Guvernul Ciolacu a emis un punct negativ de vedere proiectului PSD pe tema jocurilor de noroc.

„Eu am participat la toate discuţiile din Comisia Economică a Senatului. Au fost vreo trei-patru proiecte de lege, venite din zona celor de la USR, care doreau să interzică aceste păcănele la o distanţă de 300 de metri de o şcoală, de o grădiniţă şi aşa mai departe. Or am constatat că nu e nici o diferenţă între a le interzice la 300 de metri, 400 de metri, 500 de metri şi aşa mai departe. De asemenea, am constatat că nu e suficient doar să le interzici, trebuie de asemenea să impui şi acest sistem, pe care acum domnul Ciolacu vrea să-l impună, să ai rezidenţă fiscală în România, ca să poţi să activezi aici. Aşadar, este un pachet mult mai amplu, printre care legea care a fost deja trecută de Senat şi e acum la Camera Deputaţilor de scoatere a acestor păcănele, să le spunem, din interiorul localităţilor (...), nu mai ai voie să ai acest tip de jocuri de noroc, pentru că până la urmă, este şi o problemă socială, este chiar un viciu extrem de periculos, un viciu care trebuie la un moment dat, dincolo de interzicerea acestui tip de jocuri de noroc şi un program social de tratare a acestui viciu. Deci este un pachet amplu, nu este în nici un caz un alt discurs, ci este o acţiune concretă mult mai amplă decât aceea de a muta la 300 de metri sau 400 de metri un astfel de obiectiv”, încheie Zamfir.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că va merge mai departe cu reglementarea jocurilor de noroc şi că nu are „nicio problemă” cu ameninţările din partea „industriei păcănelelor”.

„Voi merge înainte şi în privinţa reglementării jocurilor de noroc, nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor şi joi vom da ordonanţă de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România”, a spus luni premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zamfir,
jocuri,
noroc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici