Zăpadă de câţiva centimetri în Munţii Parâng, unde de cinci ani nu a mai nins în luna mai

Un strat de zăpadă cu o grosime de cinci centrimetri s-a depus, luni, în Munţii Parâng, o zonă unde, în ultimii cinci ani, nu s-au mai înregistrat ninsori în luna mai.

69 afișări
Imaginea articolului Zăpadă de câţiva centimetri în Munţii Parâng, unde de cinci ani nu a mai nins în luna mai

Zăpadă de câţiva centimetri în Munţii Parâng, unde de cinci ani nu a mai nins în luna mai

Potrivit şefului Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida, a început să ningă din noaptea de duminică spre luni.

"Luni dimineaţă a început să ningă mai tare, iar stratul de zăpadă a ajuns la prânz la cinci centimetri. La altitudini mai mari de 1.500 de metri este de aşteptat ca stratul de zăpadă să atingă 20 de centimetri, dacă ninsorile continuă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.

Potrivit acestuia, zăpada căzută nu va rămâne mult timp, din cauză că pământul este cald.

"Ninsorile căzute după jumătatea lunii mai sunt fenomene normale pentru Munţii Parâng. Este o zonă unde, în ultimii cinci ani, nu s-au semnalat ninsori după jumătatea lunii mai. Din păcate, zăpada care a căzut nu este bună pentru practicarea sporturilor de iarnă. Se va topi repede pentru că pământul este cald", a spus şeful Salvamont Petroşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici