Zebra imperială, cea mai rară din lume, este în pericol din cauza secetei din Kenya

  • Zebra imperială, cunoscută şi sub numele Zebra lui Grevy, este în pericol din cauza secetei din Kenya.
  • Specialiştii estimează că 2% dintre cele mai rare zebre din lume au dispărut din acest motiv, potrivit CNN.
316 afișări
Imaginea articolului Zebra imperială, cea mai rară din lume, este în pericol din cauza secetei din Kenya

FOTO Charles Rupicapra Darwin/Twitter

Seceta din ultimii doi ani din Kenya a eliminat 2% din cele mai rare zebre din lume, dar a crescut şi numărul deceselor de elefanţi. Fondatoarea şi directorul executiv al Grevy's Zebra Trust, Belinda Low Mackey, a declarat pentru CNN că rata de mortalitate a speciei va creşte şi mai mult dacă nu vor cădea ploi semnificative în regiune.

„Dacă sezonul ploios care se apropie nu va aduce ploi multe, zebra lui Grevy se confruntă cu o ameninţare foarte serioasă. Din iunie, am pierdut 58 de zebre Grevy şi cazurile de mortalitate sunt în creştere pe măsură ce seceta se intensifică", a spus ea.

Chiar şi cele mai rezistente animale la secetă sunt afectate. Una dintre ele este cămila, care este cunoscută pentru că poate supravieţui unor perioade lungi fără apă.

„Cămilele sunt o resursă valoroasă pentru mulţi oameni din această regiune. Deşerturile din Kenya ... sunt acum pline de carcasele lor", a declarat, pentru CNN, Suze van Meegen, managerul Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi din Africa de Est.

Ecologiştii sunt îngrijoraţi de faptul că multe alte specii vor avea de suferit.

„Dacă următoarele ploi vor lipsi... ne-am putea aştepta să vedem o creştere substanţială a mortalităţii elefanţilor. Vedem turme care se sparg în cele mai mici unităţi ... în timp ce încearcă să supravieţuiască. Puii sunt abandonaţi, iar elefanţii în vârstă mor. Fără ploaie, în curând vor urma şi alţii", a spus Frank Pope, care conduce organizaţia caritabilă de conservare Save the Elephants, cu sediul în Kenya.

De asemenea, seceta intensifică braconajul pentru carne de animale sălbatice. Mackey spune că zebrele lui Grevy sunt vânate pentru carne atunci când acestea se rătăcesc în preajma comunităţilor aflate în căutare disperată de hrană.

„Seceta a dus la o creştere a braconajului de zebre de Grevy din cauza numărului mare de animale care converg spre rezervele de păşunat", a precizat Mackey.

Din octombrie 2020, patru sezoane ploioase consecutive au lipsit în unele părţi din Kenya şi din Cornul Mare al Africii. ONU spune că aceasta este cea mai gravă secetă din regiune din ultimii 40 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici