Zece bolnavi cu afecţiuni psihice severe de la Spitalul Murgeni l-au colindat pe prefectul de Vaslui

Zece bolnavi cu afecţiuni psihice severe, de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, l-au colindat, marţi, pe prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely, după ce pacienţii s-au pregătit mai bine de două luni pentru programul artistic pe care l-au pus în scenă la Prefectura Vaslui.

184 afișări
Imaginea articolului Zece bolnavi cu afecţiuni psihice severe de la Spitalul Murgeni l-au colindat pe prefectul de Vaslui

Zece bolnavi cu afecţiuni psihice severe de la Spitalul Murgeni l-au colindat pe prefectul de Vaslui (Imagine: Shutterstock)

Însoţit de specialiştii Spitalului de Psihiatrie Murgeni, un grup coral-instrumental format din zece bolnavi psihic cronici a susţinut, în premieră, un program artistic de colinde pe holurile Prefecturii Vaslui, în cadrul unui mic turneu pe care pacienţii îl fac în aceste zile în mai multe instituţii din judeţul Vaslui.

Printre cei care au colindat s-au aflat şi doi foşti pacienţi ai Spitalului Băneasa, judeţul Constanţa, transferaţi în primăvara acestui an după închiderea unităţii spitaliceşti constănţene de către Ministerul Sănătăţii, alături de alte 66 spitale din ţară.

Acompaniaţi de o orgă, toţi cei zece bolnavi au reuşit să se sincronizeze şi să interpreteze, în faţa prefectului Levente Csaba Szekely şi a subordonaţilor acestuia, colinde tradiţionale româneşti.

"De fapt, acest program artistic susţinut de pacienţii noştri face parte dintr-o terapie ocupaţională aplicabilă bolnavilor psihic. A fost o muncă foarte grea cu ei, ţinând cont că sunt pacienţi cu afecţiuni psihice severe, cum ar fi schizofrenie, paranoia sau epilepsie. Chiar ne-a fost teamă ca vreunul dintre pacienţi să nu facă vreo criză în timp ce ne aflam în Prefectură", a declarat, marţi, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Lilica Oţel.

Pe lângă programul susţinut la Prefectura Vaslui, bolnavii de la Spitalul Murgeni i-au mai colindat, marţi, şi pe salariaţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, precum şi pacienţii internaţi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici