Zece funcţionari publici, între care un poliţist şi un fost candidat, au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a opt funcţionari publici şi a doi funcţionari publici cu statut special. Este vorba de funcţionari din primării, din Poliţie, DSP, din cadrul Ministrului Muncii şi chiar despre un fost candidat la Camera Deputaţilor.

1128 afișări
Imaginea articolului Zece funcţionari publici, între care un poliţist şi un fost candidat, au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Zece funcţionari publici, între care un poliţist şi un fost candidat, au fost găsiţi incompatibili de ANI

Potrivit unui comunicat emis joi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), a fost găsit incompatibil un agent de poliţie din cadrul IPJ Satu Mare. Dorel Cosmin Andreica ar fi deţinut simultan, în perioada 14 iunie 2017 –7 ianuarie 2019, funcţia de agent de poliţie la Postul Comunal Botiz şi funcţiile de conducere de director administrativ, respectiv director general adjunct administrativ în cadrul Direcţiei Administrative din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. ANI mai arată că în data de 12 august 2013, se constata faptul că acelaşi poliţist exercita simultan funcţia de agent principal de poliţie în cadrul IPJ Satu-Mare şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

ANI a constatat şi incompatibilitatea unui funcţionar din compartimentul Audit Intern din cadrul Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru – Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse. Potrivit ANI, Ioana Popa în timp ce era consilier superior la Compartimentul Constatare şi Stabilire Nereguli / Compartimentul Nereguli, Antifraudă şi Monotorizare Audit din cadrul Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, era şi persoană fizică autorizată. Incompatibilitatea s-a constatat pentru perioada 20 septembrie 2013 – 4 octombrie 2017.

Şi un funcţionar din cadrul DSP Bucureşti a fost găsit incompatibil de ANI. Ecaterina Cristina Tase a fost director executiv adjunct economic al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi director financiar-contabil interimar la Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca”, simultan, în perioada 12 februarie – 10 martie 2018.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate în cazul directorului adjunct din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală sector 3 Bucureşti şi fost director executiv la Direcţia Dispecerat din cadrul Primăriei Sector 3 Bucureşti. În perioada exercitării funcţiei publice de conducere de director executiv la Direcţia Dispecerat din cadrul Primăriei Sectorului 3 Bucureşti, Alexandru Medrea a candidat la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 pentru funcţia de deputat în Parlamentul României-Camera Deputaţilor, arată ANI.

Potrivit ANI s-a mai constatat incompatibilitatea Marianei Mailat, funcţionar din cadrul Primăriei comunei Iclănzel (judeţul Mureş), a Vasilicăi Miliţă, din cadrul Primăriei Dragoş – Vodă (judeţul Călăraşi), a lui Augustin Pop, din cadrul Primăriei Aghireşu (judeţul Cluj), a lui Gheorghe Petrescu din cadrul Primăriei Bujoreni (Judeţul Vâlcea), a lui Paul Viorel Dinu, din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Vâlcea şi a lui Sergiu Nerşidan, funcţionar cu statut special în cadrul Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Nicolae Kretzulescu Bucureşti.

ANI arată că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi despre drepturile de care beneficiază.

Totodată, ANI precizează că Dorel Cosmin Andreica, Ecaterina Cristina Tase, Alexandru Medrea şi Gheorghe Petrescu nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici