Zece localităţi din ţară sunt la un pas de a intra în carantină. Specialiştii avertizează că răspândirea infecţiei este comunitară

  • Zece localităţi din judeţul Hunedoara se află la limita de a fi carantinate.
  • Prefectul solicită primarilor să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie.
39251 afișări
Imaginea articolului Zece localităţi din ţară sunt la un pas de a intra în carantină. Specialiştii avertizează că răspândirea infecţiei este comunitară

Mediafax FOTO

În judeţ s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit datelor centralizate, la nivelul judeţului se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiştilor, răspândirea infecţiei este comunitară.

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan.

”Pentru că 10 localităţi hunedorene se află la limita de a fi carantinate, prefectul Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unităţi administrativ teritoriale să convoace Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le va analiza, le va supune aprobării şi va decide aplicarea lor, deîndată”, mai arată Prefectura Hunedoara.

În funcţie de analiza fiecărei situaţii în parte, în localităţile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori, se poate institui carantina dacă sunt constataţi şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici