Zece persoane cu funcţii de conducere în E.ON Moldova şi un primar, suspectaţi de fapte de corupţie. E.ON Moldova: Am pus la dispoziţia procurorilor informaţiile necesare

Zece persoane cu funcţii de conducere în cadrul E.ON Moldova, dar şi un primar, doi oameni de afaceri şi alte patru persoane au fost puse sub urmărire penală pentru fapte de corupţie, acestea fiind ridicate, luni, şi duse la audieri în urma unor percheziţii care au avut loc la Iaşi şi Bacău.

983 afișări
Imaginea articolului Zece persoane cu funcţii de conducere în E.ON Moldova şi un primar, suspectaţi de fapte de corupţie. E.ON Moldova: Am pus la dispoziţia procurorilor informaţiile necesare

Zece persoane cu funcţii de conducere în E.ON Moldova şi un primar, suspectaţi de fapte de corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Judecătoriei Bacău, luni au avut loc 14 percheziţii, fiind vizate 17 persoane suspectate de fapte de corupţie, zece dintre acestea având funcţii de conducere şi control în cadrul E.ON Moldova.

De asemenea, în acest dosar sunt vizaţi un primar şi doi oameni de afaceri din judeţul Bacău.

Percheziţiile au avut loc la sediile firmelor oamenilor de afaceri vizaţi, cât şi la locuinţele persoanelor care deţin funcţii de conducere în cadrul E.ON Moldova.

"În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora în perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014 suspecţii se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, urmărind obţinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane", au precizat procurorii Parchetului Judecătoriei Bacău.

Conform acestora, persoanele vizate au fost ridicate şi duse la sediul Parchetului Judecătoriei Bacău, pentru audieri.

Printre persoanele vizate s-ar afla şi Octav Iosipescu, directorul Centrului Bacău de Gaz şi Energie, afirmă surse judiciare.

E.ON Moldova despre ancheta vizând angajaţi: Am pus la dispoziţia procurorilor informaţiile necesare

Reprezentanţii E.ON Moldova spun, în legătură cu ancheta vizând zece persoane cu funcţii de conducere din cadrul companiei, că au pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori le-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei, fără a face alte precizări.

Într-un comunicat transmis la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii E.ON Moldova spun că au pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei.

"În ceea ce priveşte ce s-a întâmplat astăzi la Bacău şi la Iaşi, precizăm că E.ON România a pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei. Având deplină încredere în justiţia din România, E.ON va continua să coopereze cu autorităţile statului pentru bunul mers şi finalizarea investigaţiei. Fiind vorba despre o anchetă în derulare, ne abţinem de la alte comentarii, până la o decizie definitivă a justiţiei", afirmă reprezentanţii companiei.

Aceştia mai susţin că E.ON România "aplică o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică".

"Este atât în interesul consumatorilor, cât şi al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit şi pedepsit conform legilor in vigoare", mai susţin reprezentanţii companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici