Zeci de angajaţi ai societăţii de transport public Galaţi protestează fiindcă nu au primit salariile

Zeci de angajaţi ai societăţii de transport public din Galaţi, Transurb, protestează, marţi, în faţa Primăriei din oraş, deoarece nu au primit salariile şi primele de sărbători şi au aflat că plata restanţelor ar putea fi amânată până după Crăciun. Locuitorii nu sunt afectaţi de proteste.

213 afișări
Imaginea articolului Zeci de angajaţi ai societăţii de transport public Galaţi protestează fiindcă nu au primit salariile

Zeci de angajaţi ai societăţii de transport public Galaţi protestează fiindcă nu au primit salariile

În prezent, activitatea societăţii de transport public din Galaţi nu este afectată, dar protestatarii ameninţă cu declanşarea grevei generale dacă nu se găseşte o soluţie.

Sunt aproximativ o sută de protestatarii care s-au adunat marţi dimineaţă în faţa sediului Primăriei, iar reprezentanţii lor au fost primiţi la discuţii de primarul Ionuţ Pucheanu. Oamenii spun că riscă să rămână fără bani de sărbători şi cer ajutorul edilului şef al Galaţiului.

„Protestăm pentru faptul că nu primim salariile, ni s-a propus dacă putem accepta doar jumătate din salarii, iar cealaltă jumătate nu se ştie când. Pe 15 decembrie ar fi trebuit să primim salariile, am acceptat o întârziere de două zile, numai că ieri, contrar aşteptărilor noastre, ni s-a spus că nu pot să ne onoreze salariile integral, doar 50%, iar celaltă jumătate fără orizont", a explicat liderul de sindicat de la societatea Transurb, George Preda.

Conducerea societăţii spune că încearcă să găsească soluţii, astfel încât transportul public de persoane din Galaţi să nu fie afectat, în condiţiile în care protestatarii adunaţi în faţa Primăriei sunt în afara programului de lucru.

Dacă nu se va găsi o soluţie, salariaţii Transurb ameninţă că de miercuri vor declanşa greva generală.

„Noi facem demersuri către banca noastră pentru a obţine lichidităţi dar şi către Primărie, Damen şi Sidex, încercăm să facem facturi pentru prestaţii viitoare şi alte mecanisme pentru a îmbunătăţi viaţa angajaţilor Transurb”, a declarat presei directorul interimar al societăţii Transurb Galaţi, Gigel Caliga

Societatea Transurb are 835 de angajaţi. Salariul mediu brut pe unitate este în jur de 2.600 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici