Zeci de bolnavi de Covid 19 aşteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

  • Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 aşteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru a fi transferate la spitale Covid.
  • Transferul durează deoarece toate unităţile suport Covid sunt pline. În acest timp, bolnavii nu primesc tratament pentru Covid.
456 afișări
Imaginea articolului Zeci de bolnavi de Covid 19 aşteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

Zeci de bolnavi de Covid 19 aşteaptă cu zilele, într-o zonă tampon, transferul la spital

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 aşteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru a fi transferate la spitale suport Covid. Aşteptarea ţine chiar şi trei zile deoarece unităţile care primesc pacienţi sunt pline. În plus, probleme mari sunt cu ambulanţele care nu mai fac faţă solicitărilor.

Luni, 32 de pacienţi aşteaptă să fie transferaţi la spitale suport Covid din Galaţi. Unii aşteaptă de vineri, iar în aceste zile nu primesc tratament pentru boală deoarece Spitalul de Urgenţă nu are medicamente pentru astfel de situaţii.

„La Spitalul Clinic de Urgenţă sunt 32 pacienţi confirmaţi cu COVID 19 care aşteaptă să fie transferaţi către spitale suport COVID. Dintre aceştia, 12 sunt internaţi în secţia tampon, iar 20 sunt cantonaţi în containerele special amenajate din cadrul secţiei UPU Smurd. O parte din pacienţi aşteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferaţi. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CCNI şi aşteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, 113 pacienţi au fost confirmaţi cu COVID în UPU, iar ambulanţele sosesc în continuu. În secţia ATI COVID sunt internaţi un număr de 16 pacienţi. Facem menţiunea că în cadrul unităţii noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienţi, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt aşteptate aprobările de transfer către spitalele suport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

O altă problemă care împiedică transferul pacienţilor este lipsa ambulanţelor. Acestea nu mai fac faţă solicitărilor şi pacienţii trebuie să aştepte ore sau chiar zile întregi pentru a fi transportaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
transfer,
spital,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici