Zeci de cai au fost cumpăraţi cu bani falşi în Alba şi Sibiu. Descoperirea făcută de poliţişti la percheziţii | VIDEO

Poliţiştii au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au fost cumpăraţi cu bancnote euro false. În urma percheziţiilor din Alba şi Sibiu, anchetatorii au ridicat sume de bani şi o armă.

2042 afișări
Imaginea articolului Zeci de cai au fost cumpăraţi cu bani falşi în Alba şi Sibiu. Descoperirea făcută de poliţişti la percheziţii | VIDEO

Zeci de cai au fost cumpăraţi cu bani falşi în Alba şi Sibiu. Ce au descoperit poliţiştii care au intrat pe fir

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Română, în urma celor 13 percheziţii desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au fost ridicaţi bani falşi, o armă neletală, înscrisuri şi telefoane mobile.

De asemenea, poliţiştii au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii cu monedă falsă.

„Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de animale, de la diverse persoane. În urma celor 13 percheziţii, poliţiştii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuţi, în cupiură de 100 de dolari şi o bancnotă de 200 de euro falsă. De asemenea, poliţiştii au ridicat o armă neletală, supusă autorizării, deţinută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, anunţă poliţiştii.



Cei 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă vor fi verificaţi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind duse la poliţie pentru audierii şi luarea măsurilor legale.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie 2019 până în prezent, acestea ar fi achiziţionat animale vii, de la diverse persoane, din judeţele Alba şi Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza judeţului Alba”, mai spun poliţiştii.

Cercetările se fac sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cal,
euro,
fals

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici