Zeci de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână. Cel mai afectat judeţ

Încă 76 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în nouă judeţe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.908, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

468 afișări
Imaginea articolului Zeci de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână. Cel mai afectat judeţ

Zeci de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână. Cel mai afectat judeţ

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 20 decembrie, este de 18.908, dintre care 64 de decese.

În ultima săptămână, au fost raportate 16 cazuri nou confirmate în Neamţ, câte 15 în Suceava şi Sălaj, 13 în Caraş-Severin, 9 în Cluj, câte 3 în Satu Mare şi Timiş, respectiv câte unul în Bihor şi Prahova.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rujeolă,
cazuri noi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici