Zeci de curţi inundate, copaci căzuţi şi turişti blocaţi pe munte, din cauza furtunilor

Zeci de curţi au fost inundate şi zeci de copaci au căzut peste maşini, acoperişuri, iar mai mulţi turişti au fost blocaţi pe munte, din cauza efectelor codurilor roşii şi portocalii de furtună.

2584 afișări
Imaginea articolului Zeci de curţi inundate, copaci căzuţi şi turişti blocaţi pe munte, din cauza furtunilor

Zeci de curţi inundate, copaci căzuţi şi turişti blocaţi pe munte, din cauza furtunilor

Fenomenele hidrometeorologice de sâmbătă au produs efecte în 32 localităţi din 14 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureeş, Timiş şi Vrancea). Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 6 anexe, 73 curţi, 8 subsoluri, pentru degajarea a 30 copaci, fiind avariate două autoturisme, două acoperişuri de case şi 6 anexe. De asemenea, s-a intervenit şi pentru stingerea unui incendiu la acoperişul unui complex comercial lovit de fulger.

Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Râmeţ din judeţul Alba, unde pompierii au salvat un grup de 25 de turişti, cu vârste cuprinse între 20 – 60 ani, care nu au mai putut înainta din cauza creşterii nivelului pârâului Râmeţ din satul Cheia, localitatea Râmeţ. Turiştii nu au avut probleme medicale. Aceştia au solicitat sprijinul autorităţilor întrucât nu au mai putut înainta.

Circulaţia rutieră a fost oprită pe 3 drumuri judeţene din Hunedoara din cauza apei şi aluviunilor acumulate, precum şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 12 localităţi din judeţele Bacău şi Hunedoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici