Zeci de gospodării din două localităţi bistriţene, inundate în urma ploilor - VIDEO

Un număr de 47 de gospodării din două sate bistriţene, Căianu Mare şi Căianu Mic, au fost inundate, în noaptea de duminică spre luni, după ce Valea Ilişua a crescut foarte mult şi a ieşit din albie.

135 afișări
Imaginea articolului Zeci de gospodării din două localităţi bistriţene, inundate în urma ploilor - VIDEO

Zeci de gospodării din două localităţi bistriţene, inundate în urma ploilor - VIDEO

Primarul comunei Căianu Mic, Ioan Ţărmure, a declarat, luni, că este vorba despre 11 gospodării din satul Căianu Mare şi 36 din Căianu Mic, situate de o parte şi de alta a Văii Ilişua, care a crescut foarte mult în urma ploilor abundente şi s-a revărsat în case, curţi, grădini şi pivniţe.

"Apa a intrat, azi-noapte, în patru case. Oamenii şi-au scos deja mobila ca să nu se distrugă. În rest, e apă peste tot, pe străzi, în beciuri, pe terenuri. Sunt inundate 196 de hectare de teren agricol", a declarat Ioan Ţărmure, care a explicat că astfel de situaţii se întâmplă la fiecare ploaie abundentă, locuinţele respective fiind construite în aval de râu.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai mult a plouat la Bistriţa, unde au căzut 35 de litri pe metru pătrat în 24 de ore. Depăşiri ale cotei de atenţie mai înregistra, luni dimineaţa, doar râul Meleş, cu 12 centimetri, la Beclean.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici