Zeci de gospodării fără curent electric în urma unei furtuni, în Bistriţa Năsăud

Peste 50 de gospodării au rămas fără curent electric în localitatea bistriţeană Mijlocenii Bârgăului în urma unei furtuni puternice care s-a abătut vineri seară asupra judeţului, apa intrând în mai multe gospodării.

30 afișări
Imaginea articolului Zeci de gospodării fără curent electric în urma unei furtuni, în Bistriţa Năsăud

Zeci de gospodării fără curent electric în urma unei furtuni, în Bistriţa Năsăud (Imagine: Cristiana Sabau/Arhiva Mediafax Foto)

Dispecerul de serviciu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că vijelia a rupt copaci care au căzut peste linii de înaltă şi medie tensiune, 52 de gospodării din Mijlocenii Bârgăului fiind, în continuare, fără curent electric, alte peste o sută din localitatea Telcişor, de asemenenea afectată de vijelie fiind reconectate la reţea sâmbătă dimineaţa.

Dispecerul de serviciu de la Electrica Bistriţa a declarat că la Mijlocenii Bârgăului mai multe echipe lucrează la refacerea reţelelor, furnizarea curentului electric urmând să fie reluată cel târziu sâmbătă după-amiaza.

Şi localităţile Telciu şi Josenii Bârgăului au fost afectate de furtună, potrivit ISU, în satul Telcioşor din comuna Telciu apa intrând în 15 gospodării, un drum comunal fiind blocat de aluviuni, iar 150 de gospodării rămânând fără curent electric.

În comuna Josenii Bârgăului, apa a intrat în 16 gospodării, iar o stradă a fost blocată de aluviuni. Furtuna a mai distrus culturile de pe 50 de hectare de teren din ambele comune.

Potrivit Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud, cel mai mult a plouat în zona Lunca Ilvei unde au căzut peste 21 de litri/mp în 24 de ore. Specialiştii SGA au observat însă că ploile au avut caracter torenţial doar pe porţiuni. De exemplu, la Telciu au căzut 6 litri/mp, în timp ce la Telcişor aproape 20 de litri/mp, cele două localităţi fiind apropiate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici