Zeci de kilograme de droguri, confiscate în urma unor percheziţii făcute în Cluj şi Iaşi

40 de kilograme de muguri de canabis şi 12 kilograme de haşiş au găsit poliţiştii şi procurorii DIICOT în urma a zece percheziţii făcute marţi în Cluj şi Iaşi la persoane suspectate de trafic de droguri. La sosirea poliţiştilor, un suspect a aruncat pe geam o geantă cu 130.000 de euro.

321 afișări
Imaginea articolului Zeci de kilograme de droguri, confiscate în urma unor percheziţii făcute în Cluj şi Iaşi

Sursa foto: diicot.ro

Potrivit poliţiştilor, din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2023, membrii unei reţele de dealeri ar fi introdus în România cantităţi mari de droguri de risc pe care le-ar fi distribuit, ulterior, către alţi dealeri din municipiile Cluj Napoca şi Iaşi, care, la rândul lor, ar fi aprovizionat pieţele de droguri din cluburi, cămine studenţeşti şi unităţi şcolare.

Au fost făcute zece percheziţii domiciliară în cele două municipii şi s-au realizat două operaţiuni de prindere în flagrant delict a persoanelor cercetate, în timp ce tranzacţionau sau transferau cantităţi mari de droguri.

Au fost descoperite şi ridicate 40 de kilograme de muguri de canabis, 12 kilograme de haşiş, aproximativ 120 de grame de cristal, precum şi o maşină de numărat bani.

În momentul pătrunderii în locaţiile percheziţionate, una dintre persoanele cercetate ar fi încercat să arunce droguri în vasul de toaletă, iar o alta a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 de euro, care a fost recuperată de poliţişti.

Poliţiştii susţin că din cantităţile de drog descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro.

„Această grupare ar fi acţionat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane, din judeţul Botoşani, stabilit în municipiul Iaşi, ar fi început să transfere cantităţi importante de droguri de risc către piaţa din Iaşi. În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizaţii specializate în traficul de canabis, fiind reţinute şi ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei şi 3.000 de euro”, transmite IGPR.

În cadrul acestei reţele extinse de trafic de droguri, ar fi fost folosiţi minori pentru trafic de droguri, dar, în acelaşi timp, aceştia ar fi fost şi destinatari ai substanţelor interzise.

Marţi, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea a 7 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici