Zeci de maici de la mănăstiri din Vrancea şi Buzău, izolate de câteva zile, fără hrană şi medicamente

Câteva zeci de maici de la două mănăstiri din judeţele Buzău şi Vrancea sunt izolate de mai multe zile, fără hrană şi medicamente.

784 afișări
Imaginea articolului Zeci de maici de la mănăstiri din Vrancea şi Buzău, izolate de câteva zile, fără hrană şi medicamente

Zeci de maici de la mănăstiri din Vrancea şi Buzău, izolate de câteva zile, fără hrană şi medicamente (Imagine: Lucian Muntean/Arhiva Mediafax foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arehiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, preotul Adrian Popescu, probleme sunt la Mănăstirea Sfânta Treime din apropiere de oraşul Râmnicu Sărat, dar şi la o mănăstire din localitatea Slobozia Bradului din judeţul Vrancea. Conform sursei citate, măicuţele de aici sunt blocate de nămeţi, nu mai au medicamente şi nici alimente.

Conform preotului Adrian Popescu, arhipiescopul Vrancei şi Buzăului Epifanie Norocel a luat legătura deja cu Ministerul Apărării şi a primit promisiuni că în cele două zone vor fi trimişi militari care să le vină în ajutor măicuţelor rămase izolate.

"Am informaţii despre măicuţele de la Sfânta Treime din judeţul Buzău, am luat legătura cu maica stareţă şi am aflat că nu pot ajunge la DN 2 (E 85), sunt izolate, nămeţii sunt mari acolo. Există trimis în zonă un utilaj. De asemenea, arhiepiscopul Epfanie a luat legătura cu Armata şi are promisiuni că mai mulţi militari vor fi trimişi în aceste zone pentru a le ajuta pe măicuţe", a spus părintele Adrian Popescu.

Sursa citată a adăugat că sunt şi cazuri medicale, cel puţin la mănăstirea din judeţul Buzău existând măicuţe care au nevoie de medicamente, însă acolo este nevoie stringentă şi de alimente întrucît mâncarea este pe sfârşite.

Toate drumurile naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi au fost închise, luni, începând cu ora 12.00, din cauza ninsorilor, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

În Vrancea, luni la ora 12.00 a fost instituită starea de alertă, care este valabilă până marţi la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici