Video Zeci de maşini implicate în accidente în lanţ produse pe autostrăzile A1 şi A2

Zeci de autovehicule au fost implicate, luni dimineaţă, în accidente în lanţ produse pe Autostrada Bucureşti-Piteşti şi pe Autostrada Soarelui, din cauza poleiului, cea mai gravă situaţie înregistrându-se pe primul dintre drumuri unde s-au înregistrat 72 de maşini avariate.

2 afișări

Subcomisarul Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, a declarat că în primul accident de pe A1, care a avut loc în jurul orei 6:00, la kilometrul 14, pe sensul Piteşti-Bucureşti au fost implicate 42 de autovehicule. El a explicat că, din cauza ploii căzute înainte de producerea evenimentului s-a format o peliculă de poliei, din cauza căreia un automarfar a derapat şi a blocat sensul de mers spre Capitală. Vehiculele care mergeau în spate, din cauza vitezei prea mari, neadaptată la condiţiile de drum, s-au ciocnit unele de altele. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

În acelaşi interval orar, la kilometrul 52, pe sensul Bucureşti-Piteşti, a avut loc un alt accident în lanţ în care au fost implicate 21 de maşini. Cauza evenimentului a fost viteza neadaptată la condiţiile de mers. "A fost suficient să derapeze o maşină, iar cei care veneau din spate, cu viteză prea mare, nu au putut opri la timp, mai ales că şoseaua era acoperită cu poliei, autovehiculele lovindu-se unele de altele", a adăugat subcomisarul.

Ulieru a explicat că mulţi dintre cei implicaţi în cele două accidente nu aveau încheiate asigurările obligatorii de răspundere civilă auto, astfel că, pe lângă pagubele pe care vor trebui să le plătească, au fost sancţionaţi de poliţişti cu amenzi între o mie şi două mii de lei şi le-au fost reţinute certificatele şi plăcuţele de înmatriculare.

Totodată, au fost înfiinţate, pe autostradă, centre de soluţionare a tamponărilor.

Pe A1, în mod obişnuit patrulează şase echipaje de poliţie Rutieră.

Numărul accidentelor de pe Autostrada Soarelui, înregistrate începând de luni dimineaţă, în principal tamponări provocate de neadaptarea vitezei în condiţii de polei şi ceaţă, ajunsese, la prânz, la 27, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, evenimentele rutiere, care nu s-au soldat cu victime, s-au înregistrat în mai multe zone ale autostrăzii, aproximativ un sfert dintre conducătorii auto implicaţi în aceste accidente fiind începători.

Dimineaţă, o tamponare în lanţ a avut loc la kilometrul 25 al Autostrăzii Soarelui. Aici a avut loc o tamponare iniţială, în care au fost implicate două maşini, iar şoferii curioşi, care au venit din spate şi au frânat brusc sau nu au menţinut direcţia de mers, astfel încât, din cauza drumului alunecos, au intrat şi ei în cliziune. În total, au fost avariate zece maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici